Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Π.Π.Μ.: Δεν είναι μόνο ο κορωναϊός το πρόβλημα στο Βόλο
Π.Π.Μ.: Δεν είναι μόνο ο κορωναϊός το πρόβλημα στο Βόλο

Π.Π.Μ.: Δεν είναι μόνο ο κορωναϊός το πρόβλημα στο Βόλο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία, εξαιτίας του κορωναϊού, είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την των πολιτών και κοστίζει ζωές. Ο Βόλος όμως πληρώνει κάθε χρόνο και άλλο, αντίστοιχο κόστος, εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Υπάρχουν πλέον αδιαμφισβήτητες επιστημονικές μελέτες που δείχνουν τα υψηλά επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη του και τη σύνδεσή τους με τις εισαγωγές παιδιών και πολιτών με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Δείχνουν επίσης ότι η πόλη του έχει αυξημένα κρούσματα σε εγκεφαλικά και καρκίνους, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι πολίτες του απαιτούν λύση. Το έχουν δείξει με πρωτοφανείς εδώ και αρκετά χρόνια. Το κακό κορυφώθηκε όταν ο πρώην αν. υπουργός Περιβάλλοντος  Σ. Φάμελλος έδωσε την άδεια στην ΑΓΕΤ να μεταφέρει, δια θαλάσσης, σκουπίδια από το , χωρίς να εξηγήσει γιατί πρέπει να κάνουν όλο αυτό το ταξίδι και δεν καίγονται στον τόπο που παράγονται. Γιατί πρέπει ο Βόλος να γίνει ο αποτεφρωτήρας της Ευρώπης, με επιπτώσεις στην των πολιτών;

Σήμερα ο κ. Φάμελλος δεν είναι υπουργός και απλώς παριστάνει τον ευαίσθητο οικολογικά, χωρίς βέβαια να πείθει κανέναν.

Σήμερα την ευθύνη, για το τί συμβαίνει στην πόλη του Βόλου, έχουν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκης, ο περιφερειάρχης  , η αντιπεριφερειάρχης  Δ. Κολυνδρίνη και ο δήμαρχος Βόλου Αχ. . Και πώς αντιμετωπίζουν όλοι αυτοί το πρόβλημα; Ούτε καν αδράνεια δεν δείχνει η στάση τους. Φορτώνουν,  περισσότερο μάλιστα σήμερα, την πόλη του Βόλου με επιπλέον ρύπανση. Λες και δεν γνωρίζουν. Λες και δεν συμβαίνει τίποτα.

Ενώ έχει τεθεί σε καραντίνα και σωστά, όλη η χώρα για τις επιπτώσεις από τον κορωναϊό, τίποτα δεν γίνεται για την υγεία και τους θανάτους των πολιτών του Βόλου από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η ΑΓΕΤ συνεχίζει να καίει σκουπίδια, η μυρωδιά του πλαστικού «αρωματίζει» την πόλη, μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ανακοινώνεται ότι θα εγκατασταθούν, χωρίς αυτό να γίνεται.

Ο μοναδικός σταθμός της Περιφέρειας, παρανόμως, δεν μετράει τους ρύπους που επιβάλλεται από τη να μετρώνται.

Παρά τις υποσχέσεις, μετρήσεις εδάφους γύρω από τις βιομηχανίες και κυρίως την ΑΓΕΤ, για καρκινογόνες, ουσίες όπως οι διοξίνες, τα φουράνια και τα βαρέα μέταλλα δεν γίνονται.

Όλα αυτά συνιστούν μια δολοφονική πολιτική για τους πολίτες του Βόλου. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι η του Δήμου Βόλου να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής , από τα σκουπίδια της πόλης, το οποίο θα δίνεται στην ΑΓΕΤ για να επιστρέφει στην πόλη ως καρκίνος. Με τις ευλογίες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Τί να περιμένει η πόλη από τέτοιους πολιτικούς, που αποδεδειγμένα αδιαφορούν για την υγεία των πολιτών; Απολύτως τίποτα.

            Είναι βέβαιο ότι ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν γίνεται. Οι πολίτες του Βόλου έχουν καθήκον και υποχρέωση προς τον εαυτό τους και τα παιδιά τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να καταφέρουν, όλοι μαζί,  να αποτρέψουν όλες αυτές τις πολιτικές που επιβουλεύονται την υγεία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαϊκό #συλλαλητήριο στο Βόλο #συλλαλητήριο - https://t.co/UBlyJeIvr4 -

  • Καλλιεργούσε δενδρύλλιο κάνναβης #δενδρύλλιοκάνναβης - https://t.co/di7qP0nIJy -

  • Μερική κατάργηση της μάσκας από σήμερα #κατάργησητηςμάσκας - https://t.co/x4IGg4Qh2z -

"Αλιεύοντας" την είδηση