Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » «Ώρα μηδέν» για εστίαση και χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Μαγνησία
«Ώρα μηδέν» για εστίαση και χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Μαγνησία

«Ώρα μηδέν» για εστίαση και χιλιάδες θέσεις εργασίας στη Μαγνησία

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας

Συνάντηση πραγματοποίησε στις 02.11.2020 ο βουλευτής Μαγνησίας του – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος με τον πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Μαγνησίας  Στέφανο Στεφάνου, λίγο πριν τεθεί η Μαγνησία στη ζώνη αυξημένου κινδύνου και ανασταλεί η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης της περιοχής.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το αποτύπωμα της πανδημίας στον κλάδο της εστίασης, οι κίνδυνοι για την επιβίωση των επιχειρήσεων από το δεύτερο και τα στήριξης που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση για την ενίσχυσή τους.

Συζητώντας για τις εστίασης στο Βόλο τονίστηκε ότι το 10%-15% δεν κατάφερε να ανοίξει ξανά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ οι που επαναλειτούργησαν είδαν το τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα.

Ο κ. Στεφάνου μίλησε για «αγώνα επιβίωσης» των επιχειρήσεων εστίασης υπογραμμίζοντας την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης από την πολιτεία με παροχή μη επιστρεπτέας ενίσχυσης και κάλυψη των ενοικίων, πάγια αιτήματα του κλάδου από την πρώτη φάση της πανδημίας. Εξέφρασε την αγωνία του, καθώς έχει την ότι ένα δεύτερο θα σημάνει οριστικό λουκέτο για πολλές επιχειρήσεις, τη στιγμή που τα που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση είναι υποδεέστερα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, αλλά και σε σχέση τα μέτρα της περιόδου Μαρτίου – Απριλίου.

Ο Αλέξανδρος έκανε λόγο για «ώρα μηδέν» στην εστίαση, τόσο πανελλαδικά όσο και στη Μαγνησία και σημείο καμπής για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επεσήμανε πως αν η πολιτεία δε λειτουργήσει άμεσα, θα βρεθούμε σύντομα σε αδιέξοδο, γεγονός που σημαίνει πως πρέπει να στηριχθούν ουσιαστικά τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι εργαζόμενοι.

«Πρέπει να υπάρξει, απόφαση για μη επιστρεπτέα ενίσχυση με κριτήριο τις θέσεις εργασίας και σε όσες έχουν κλείσει καθολικά να καλυφθεί στο 100% το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος, ενώ για εκείνες που ακόμα λειτουργούν αλλά με ζημιές να επιδοτηθεί στο 40% το μισθολογικό και στο 100% το ασφαλιστικό κόστος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για το τεράστιο ζήτημα των ενοικίων, σύμφωνα με το Βουλευτή λύση θα μπορούσε να αποτελέσει αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία όπου το κράτος επιδοτεί ποσοστό ενοικίου στο 40%.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που τους προηγούμενους μήνες πραγματοποίησε σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων φέρνοντας στη Βουλή τα προβλήματα των επιχειρήσεων εστίασης της Μαγνησίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Στεφάνου για τη γόνιμη συζήτηση δήλωσε ότι θα εξαντλήσει όλες τις κοινοβουλευτικές δυνατότητες που διαθέτει για να βοηθηθούν αποτελεσματικά οι επιχειρήσεις εστίασης της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση