Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Βόλου για 90 προσλήψεις
Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Βόλου για 90 προσλήψεις

Ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Βόλου για 90 προσλήψεις

Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόσληψη 90 ατόμων τακτικού προσωπικού στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι δεν θα αυξηθούν τα για να πληρωθεί 1,4 εκ. , που απαιτείται για τη μισθοδοσία τους.

Η επικεφαλής της α'ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου τόνισε πως οι προσλήψεις στην υπηρεσία ς είναι ανταποδοτικές και ζήτησε να μάθει το ύψος των λειτουργικών εξόδων της υπηρεσίας και αν μπορούν τα έξοδά αυτά να καλυφθούν από τα τέλη των πολιτών.Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρ. Ζέρβας της απάντησε πως ισοσκελίζονται κανονικά και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθουν αναλυτικά τα ποσά.

Τον κίνδυνο, με αφορμή τις προσλήψεις να γίνουν αυξήσεις στα τέλη ς επέστησε ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας , που συμφώθηκε με τις προσλήψεις, ενώ ο Θ. Θεοδώρου διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει αύξηση στα .

«Είναι αναγκαία τα 90 άτομα στην υπηρεσία. Ψηφίζουμε θετικά με την προϋπόθεση να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα» δήλωσε η Νατάσα Οικονόμου ενώ θετικά ψήφισαν και οι άλλες παρατάξεις, όπως και οι ανεξάρτητοι.

Ο Απ. Νάνος ανέφερε πως κυβέρνηση με τη συμφωνία που έχει κάνει επιτρέπει προσλήψεις μόνο ανταποδοτικού χαρακτήρα και αντί για 10.000 θέσεις, ενέκρινε τις 6.500, με να μείνουν εκτός των Δήμων πολλοί άνεργοι.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Απ. Νάνος ζήτησε ενημέρωση για τους 11 εργαζόμενους στα Κοιμητήριο και τον Ηλεκτροφωτισμό που δεν έχουν πληρωθεί και ο Θ. Θεοδώρου απάντησε ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις με τον Επίτροπο για να προχωρήσουν στην υπογραφή των ενταλμάτων πληρωμής. «Του προσκομίσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Και με απόφασή της η εγκρίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Επίτροπος περιμένει έγγραφα του ΑΣΕΠ. Εμείς με δικές μας ενέργειες ενημερώσαμε και την ΚΕΔΕ, και τον Κ. Πουλάκη, ενώ το πρόβλημα θα λυθεί ή από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Όλες τις ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε για τους εργαζόμενους τις έχουμε κάνει. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι το θέμα θα λυθεί», τόνισε.

Ο κ. Νάνος ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να ξεκαθαρίσει ότι δεν εμπαίζει τους εργαζόμενους, όπως η κυβέρνηση και ανέφερε πως ο Δήμος τους καλεί να δουλεύουν Κυριακές και αργίες χωρίς να είναι σίγουρο αν θα πληρωθούν. «Αυτό είναι εμπαιγμός. Εμείς είμαστε υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου» τόνισε.

Απαντώντας του ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρ. Στεφόπουλος απάντησε ότι δεν γίνεται κανένας εμπαιγμός, δεν εργάζονται υπερωρίες και όταν δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα δεν δουλεύουν κάποιες καθημερινές.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση