Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ / Ομιλία του Νίκου Πράντζου στον υπαίθριο χώρο του κέντρου «Αύρα»
Ομιλία του Νίκου Πράντζου στον υπαίθριο χώρο του κέντρου «Αύρα»

Ομιλία του Νίκου Πράντζου στον υπαίθριο χώρο του κέντρου «Αύρα»

«Το σύμπαν του Στήβεν Χώκινγκ»

Ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου Βρετανού φυσικού Στήβεν Χώνινγκ, με αφορμή το θάνατο του πριν λίγους μήνες θα είναι το θέμα της ομιλίας του αστροφυσικού Νίκου Πράντζου, θα γίνει τη Δευτέρα, 27η Αυγούστου 2018 και ώρα 8 μ.μ., όχι στον Άναυρο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω καιρού,αλλά στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 28ης Οκτωβρίου 78 (κτίριο Ματσάγγου).

Ο Χώκινγκ άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα για τη δομή και προέλευση του Σύμπαντος και συνέβαλε όσο λίγοι στην εκλαΐκευση της σύγχρονης φυσικής, παρά τη σοβαρότατη πάθηση (γενικευμένη μυική παράλυση) που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι για μισό περίπου αιώνα.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει αστροβραδιά με τα τηλεσκόπια της Εταιρείας, οπότε θα γίνει παρατήρηση της Σελήνης, αφού το βράδυ εκείνο θα έχουμε σχεδόν Πανσέληνο, και παρατήρηση των πλανητών Αφροδίτης, Δία, Κρόνου και του Άρη, που θα φαίνονται στον ουράνιο θόλο.

Ο Νίκος Πράντζος είναι διευθυντής Έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και από το 1986 εργάζεται στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Παρισιού σε θέματα σχετικά με την αστροφυσική υψηλών ενεργειών και τη γαλαξιακή εξέλιξη. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Πρόεδρος του Κοινού των Μαγνήτων (του παγκόσμιου σωματείου αποδήμων Μαγνήτων) καθώς και του Δικτύου ελληνογαλλικών συλλόγων στο Παρίσι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2019: Στον Γ. Λάνθιμο το Βραβείο Σκηνοθεσίας - https://t.co/nAUOR70xyx -

  • Επικράτρησαν επί του Απολλώνειου Λάρισας οι βολεϊμπολίστριες του Γ.Σ. Βόλου - https://t.co/tlSbNlsxEk -

  • Ενισχύθηκαν σημαντικά οι Σκακιστικοί Σύλλογοι της Θεσσαλίας στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο… - https://t.co/gcumzWCz7s -

"Αλιεύοντας" την είδηση