Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ομιλία του Νίκου Πράντζου στον υπαίθριο χώρο του κέντρου «Αύρα»
Ομιλία του Νίκου Πράντζου στον υπαίθριο χώρο του κέντρου «Αύρα»

Ομιλία του Νίκου Πράντζου στον υπαίθριο χώρο του κέντρου «Αύρα»

«Το σύμπαν του Στήβεν Χώκινγκ»

Ένα μικρό αφιέρωμα στη ζωή και το του μεγάλου Βρετανού φυσικού Στήβεν Χώνινγκ, με αφορμή το θάνατο του πριν λίγους μήνες θα είναι το θέμα της ομιλίας του αστροφυσικού Νίκου Πράντζου, θα γίνει τη Δευτέρα, 27η Αυγούστου 2018 και ώρα 8 μ.μ., όχι στον Άναυρο, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, λόγω καιρού,αλλά στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 78 ( Ματσάγγου).

Ο Χώκινγκ άνοιξε νέους δρόμους στην έρευνα για τη δομή και προέλευση του Σύμπαντος και συνέβαλε όσο λίγοι στην εκλαΐκευση της σύγχρονης φυσικής, παρά τη σοβαρότατη πάθηση (γενικευμένη μυική παράλυση) που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι για μισό περίπου αιώνα.

Μετά την θα ακολουθήσει αστροβραδιά με τα της Εταιρείας, οπότε θα γίνει παρατήρηση της Σελήνης, αφού το βράδυ εκείνο θα έχουμε σχεδόν Πανσέληνο, και παρατήρηση των πλανητών Αφροδίτης, Δία, Κρόνου και του Άρη, που θα φαίνονται στον ουράνιο θόλο.

Ο Νίκος Πράντζος είναι διευθυντής Έρευνας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και από το 1986 εργάζεται στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής του Παρισιού σε θέματα σχετικά με την υψηλών ενεργειών και τη γαλαξιακή εξέλιξη. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Πρόεδρος του Κοινού των Μαγνήτων (του παγκόσμιου σωματείου αποδήμων Μαγνήτων) καθώς και του Δικτύου ελληνογαλλικών συλλόγων στο Παρίσι.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση