Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ομάδα πυρασφάλειας στις Σταγιάτες
Ομάδα πυρασφάλειας  στις Σταγιάτες

Ομάδα πυρασφάλειας στις Σταγιάτες

Ομάδ πυρσφάλειας έφτιαξαν οι κάτοικοι των Σταγιατών και  το σχέδιο που ετοίμασαν θα το θέσουν υπόψη της ς, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και καθαρίζουν εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους που αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης ς.

 

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο Βαγγέλης αλανόπουλος, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό.

Όπως εξήγησε πριν τρία χρόνια είχαν καλέσει την και τους έκανε ορισμένα μαθήματα πυρασφάλειας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Φέτος αποφάσισαν να συστήσουν μία ομάδα πυρασφάλειας με τη συμμετοχή εθελοντών από το χωριό, κάποιοι από τους οποίους είναι στρατιωτικοί και γνωρίζουν από οργάνωση.

“Στόχος είναι το χωριό να είναι ασφαλές και να μην κινδυνεύσει από . Η ομάδα εκπονεί ένα σχέδιο που θα το καταθέσει την Πυροσβεστική, τόσο για τα σημεία που προτείνει για να γίνουν τα παρατηρητήρια, αλλά και οι περιπολίες, όμως και οι διαφυγής. Ήδη εντοπίσαμε έναν χωματόδρομο  και θα ζητήσουμε από το δήμο να τον διανοίξουν και να τον φροντίσουν για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον μπορούμε να συντηρήσουμε άλλη μια δεξαμενή και να τη γεμίσουμε με νερό για τις ανάγκες των πυροσβεστικών οχημάτων, εκτός από τους κρουνούς που ήδη υπάρχουν” ανέφερε ο κ. αλανόπουλος.

Η ομάδα έχει ξεκινήσει το καθάρισμα κοινόχρηστων χώρων αλλά και κάποιων εγκαταλελειμμένων οικοπέδων.

Όμως -όπως σημείωσε- δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου από την οποία ζήτησαν να έλθει και να πάρει τα βάτα και τα κλαδιά που έκοψαν και σε μεγάλες ποσότητες. “Μας είπαν ότι πρέπει να έχουν άδεια εισαγγελέα για να κάνουν ο,τιδήποτε, από τη στιγμή που το οικόπεδο είναι ιδιωτικό. Αλλά εμείς βρήκαμε τρόπο. Έχουμε ένα μηχάνημα που πολτοποιεί τα κλαδιά και τα κάνει λίπασμα. Θα το συντηρήσουμε για να δουλέψει και ας στοιχίσει περισσότερο η όλη διαδικασία. Το θέμα είναι να είναι ασφαλές το χωριό”, τόνισε ο κ. Γαλανόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση