Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ομάδα πυρασφάλειας στις Σταγιάτες
Ομάδα πυρασφάλειας  στις Σταγιάτες

Ομάδα πυρασφάλειας στις Σταγιάτες

Ομάδα πυρασφάλειας έφτιαξαν οι κάτοικοι των Σταγιατών και  το που ετοίμασαν θα το θέσουν υπόψη της Πυροσβεστικής, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και καθαρίζουν εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους που αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.

 

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ ο Βαγγέλης Γαλανόπουλος, μέλος της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και για το Νερό.

Όπως εξήγησε πριν τρία χρόνια είχαν καλέσει την Πυροσβεστική και τους έκανε ορισμένα μαθήματα πυρασφάλειας στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Φέτος αποφάσισαν να συστήσουν μία ομάδα πυρασφάλειας με τη συμμετοχή εθελοντών από το χωριό, κάποιοι από τους οποίους είναι συνταξιούχοι στρατιωτικοί και γνωρίζουν από οργάνωση.

“Στόχος είναι το χωριό να είναι ασφαλές και να μην κινδυνεύσει από πυρκαγιά. Η ομάδα εκπονεί ένα σχέδιο που θα το καταθέσει την Πυροσβεστική, τόσο για τα σημεία που προτείνει για να γίνουν τα παρατηρητήρια, αλλά και οι περιπολίες, όμως και οι δρόμοι διαφυγής. Ήδη εντοπίσαμε έναν χωματόδρομο  και θα ζητήσουμε από το δήμο να τον διανοίξουν και να τον φροντίσουν για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον μπορούμε να συντηρήσουμε άλλη μια δεξαμενή και να τη γεμίσουμε με νερό για τις ανάγκες των πυροσβεστικών οχημάτων, εκτός από τους κρουνούς που ήδη υπάρχουν” ανέφερε ο κ. Γαλανόπουλος.

Η ομάδα έχει ξεκινήσει το καθάρισμα κοινόχρηστων χώρων αλλά και κάποιων εγκαταλελειμμένων οικοπέδων.

Όμως -όπως σημείωσε- δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου από την οποία ζήτησαν να έλθει και να πάρει τα βάτα και τα κλαδιά που έκοψαν και σε μεγάλες ποσότητες. “Μας είπαν ότι πρέπει να έχουν άδεια εισαγγελέα για να κάνουν ο,τιδήποτε, από τη στιγμή που το οικόπεδο είναι ιδιωτικό. Αλλά εμείς βρήκαμε τρόπο. Έχουμε ένα μηχάνημα που πολτοποιεί τα κλαδιά και τα κάνει λίπασμα. Θα το συντηρήσουμε για να δουλέψει και ας στοιχίσει περισσότερο η όλη διαδικασία. Το θέμα είναι να είναι ασφαλές το χωριό”, τόνισε ο κ. Γαλανόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση