Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΟΛΒ ΑΕ:Δεν ευθύνεται το scrap για το περιστατικό ρύπανσης στο λιμάνι
ΟΛΒ  ΑΕ:Δεν ευθύνεται το scrap για το περιστατικό ρύπανσης στο λιμάνι

ΟΛΒ ΑΕ:Δεν ευθύνεται το scrap για το περιστατικό ρύπανσης στο λιμάνι


Δεν προκύπτει ως αιτία του φερόμενου ως περιστατικού ρύπανσης στις 3 Απριλίου στο λιμάνι του Βόλου, το scrap, επισημαίνει σε απάντησή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, προς τον επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικό, μετά από σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει, ενώ η απάντηση κοινοποιείται και στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Χαρακτηριστικά,στην απάντησή του αναφέρεται: «Το αρμόδιο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος γραφείο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου έχει επιληφθεί άμεσα του φερόμενους ως περιστατικού ρύπανσης και μας έχει γνωστοποιήσει μεταξύ άλλων ότι, στην επιφάνεια της θάλσσας εντός της θαλάσσιας ζώνης λιμένα Βόλου, επέπλεε στις 3 Απριλίου και ώρα 15.07, άγνωστη άοσμη ουσία χρώματος πορτοκαλί.

Οι αιτίες πρόκληση του φαινομένου αυτού δεν έχουν καταστεί γνωστές. Έχουν ληφθεί σχετικά δείγματα κατά την προβλεπόμενη διαδικασία τα οποία είναι διαθέσιμα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ έχουν ενημερωθεί οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ κι έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά από την Λιμενική Αρχή ότι οι Υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας που προαναφέρθηκαν παρέλαβαν τα δείγματα προς εξέταση».

Επίσης επισημαίνεται: «Δεν προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχεία μέχρι στιγμής, η αιτία του φερόμενου ως περιστατικού ρύπανσης, συνεπώς και του εμπορεύματος (scrap). Ο εμπορικός λιμένας Βόλου, λειτουργεί υπό τους περιβαλλοντικούς όρους που τίθενται αρμοδίως για το σύνολο των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν. Συνεπώς και η διακίνηση scrap τελεί στο καθεστώς αυτό.

Στην ΟΛΒ έχει συσταθεί καθώς προβλέπεται στην εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της, μηχανισμός περιβαλλοντικής παρακολούθησης, ο οποίος διενεργεί ελέγχους και συλλέγει στοιχεία/μετρήσεις. Για τη συλλογή περιβαλλοντικού χαρακτήρα δεδομένων διενεργούνται μετρήσεις κι αναλύσεις σε συνεργασία με το και τα εργαστήρια Γούναρη. Ο εν λόγω μηχανισμός (διά του μηχανικού περιβάλλοντος) επεμβαίνει με διακοπή των εργασιών φορτοεκφόρτωσης σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται κίνδυνος υπερβάσεων.

Η δομή που υποχρεωτικά κατέχει ένας νομικού προσώπου όπως η ΟΛΒ .Ε. δεν προσδιορίζει δαπάνες για τις περιβαλλοντικές δράσεις του, το προϋπολογισθέν κόστος των οποίων εμπεριέχεται σε κωδικούς δαπανών με ευρύτερη αιτιολόγηση/περιγραφή.

Άλλωστε είναι ευνόητο πως η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ευρεία έννοια, στην οποία εμπίπτουν σειρά παρεμβάσεων σε υποδομές και λειτουργίες του λιμένα».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίτιμη διδάκτορα αναγορεύει το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας την Ξένια Καλογεροπούλου - https://t.co/Viz6TUiYeU… -

  • Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: Διά της διπλωματικής οδού θα αναζητηθούν οι ημερομηνίες συνομιλιών με τη Βρετανία… - https://t.co/uXNlHjIpAw -

  • #Δάκης: Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής #Δάκης - https://t.co/mLTpBxAd5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση