Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ολοκληρώνεται η Ναυτική Εβδομάδα
Ολοκληρώνεται η Ναυτική Εβδομάδα

Ολοκληρώνεται η Ναυτική Εβδομάδα

2η Εθελοντική Αιμοδοσία

Το Σαββατοκύριακο 24-25/6 ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της 2017, που πραγματοποιεί ο φορέας Πολιτισμού της Τοπικής  Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συν με πλήθος άλλων τοπικών φορέων, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Το Σάββατο 24/6, στο Λιμάνι του Βόλου (χώρος terminal), θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία από την καταξιωμένη στο πανελλήνιο Ορχήστρα «Ιωνία», με ερμηνευτή τον σπουδαίο καλλιτέχνη Βασίλη Αγροκώστα. Την καλλιτεχνική δ/νση της εκδήλωσης θα έχει ο Νεκτάριος Δεμελής.

Την 25/6, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη   Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας   θα αποδώσει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής  Εκκλησίας, στον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν & Ραϊθώ Δαμιανό,ηγούμενο της Ιεράς Και Παλαιφάτου Μονής του Σινά. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Μνημόσυνο υπέρ του Αγνώστου Ναυτικού.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο της εκστρατείας, που ανέλαβε η Τοπική Εκκλησία, για την αφύπνιση του λαού, σχετικά με την αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία, στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Και αυτή η Αιμοδοσία διοργανώνεται σε συν με τους Συλλόγους Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου και Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Στις 8.30μ.μ., στον ίδιο χώρο,  θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με Συναυλία των «Encardia», διάσημο Ελληνικό συγκρότημα, που η μουσική του εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας και το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά και κοινωνικού περιεχομένου.

Ολοκληρώθηκε η 4η μέρα της

 

Άλλη μία πολιτιστική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο Βόλο  και συγκεκριμένα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, την Πέμπτη 22/6/2017, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, που διοργανώνει ο φοράς Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της Παιδικής μουσικής παράστασης «Λάχανα και χάχανα, η Στριγγλένια και η τραγουδομηχανή», με τον Τάσο Ιωαννίδη και την Χορωδία «Ιωνία» με Μαέστρο την Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το λαϊκό πανηγύρι, στο οποίο έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Σκαμπαρδώνης, βιολί, Θάνος Δραγάνης, λαούτο, Ιάκωβος Μπατσικούδης, κρουστά, ενώ θα τραγουδήσει ο Γιάννης Κούτριας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση