Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ολοκληρώνεται η Ναυτική Εβδομάδα
Ολοκληρώνεται η Ναυτική Εβδομάδα

Ολοκληρώνεται η Ναυτική Εβδομάδα

2η Εθελοντική Αιμοδοσία

Το Σαββατοκύριακο 24-25/6 ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, που πραγματοποιεί ο φορέας Πολιτισμού της Τοπικής  Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συν με πλήθος άλλων τοπικών φορέων, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

Το Σάββατο 24/6, στο Λιμάνι του (χώρος terminal), θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία από την καταξιωμένη στο πανελλήνιο Ορχήστρα «Ιωνία», με ερμηνευτή τον σπουδαίο καλλιτέχνη Βασίλη Αγροκώστα. Την καλλιτεχνική δ/νση της εκδήλωσης θα έχει ο Νεκτάριος Δεμελής.

Την Κυριακή 25/6, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη   Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας   θα αποδώσει την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής  Εκκλησίας, στον αρχιεπίσκοπο , Φαράν & Ραϊθώ Δαμιανό,ηγούμενο της Ιεράς Και Παλαιφάτου Μονής Αγίας Αικατερίνης του . Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Μνημόσυνο υπέρ του Αγνώστου Ναυτικού.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο της εκστρατείας, που ανέλαβε η Τοπική Εκκλησία, για την αφύπνιση του λαού, σχετικά με την αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία, στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Και αυτή η Αιμοδοσία διοργανώνεται σε συν με τους Συλλόγους ονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου και Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. ς «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Στις 8.30μ.μ., στον ίδιο χώρο,  θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με Συναυλία των «Encardia», διάσημο Ελληνικό συγκρότημα, που η μουσική του εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό τοπίο των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας και το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου.

Ολοκληρώθηκε η 4η μέρα της Ναυτικής Εβδομάδας

 

Άλλη μία πολιτιστική βραδιά πραγματοποιήθηκε στο Βόλο  και συγκεκριμένα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, την Πέμπτη 22/6/2017, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, που διοργανώνει ο φοράς Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση της Παιδικής μουσικής παράστασης «Λάχανα και χάχανα, η Στριγγλένια και η τραγουδομηχανή», με τον Τάσο Ιωαννίδη και την Χορωδία «Ιωνία» με Μαέστρο την Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το λαϊκό πανηγύρι, στο οποίο έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Σκαμπαρδώνης, βιολί, Θάνος Δραγάνης, λαούτο, Ιάκωβος Μπατσικούδης, κρουστά, ενώ θα τραγουδήσει ο Γιάννης Κούτριας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση