Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση καταγραφής και διαχείρισης containers στο λιμάνι του Βόλου
Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση καταγραφής και διαχείρισης containers στο λιμάνι του Βόλου

Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση καταγραφής και διαχείρισης containers στο λιμάνι του Βόλου

 

Μετά τους λιμένες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ο λιμένας Βόλου, ολοκληρώνει μέσα στο , το σύστημα καταγραφής και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων.

Από το Δ.Σ. της ΟΛΒ ΑΕ, εγκρίθηκε η Β' φάση για την εγκατάσταση Συστήματος Καταγραφής και Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων.

Η α' φάση, η οποία είχε ξεκινήσει εντός του και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του με , αφορά στον έλεγχο και καταγραφή των εμπορευματοκιβωτίων που εισέρχονται/εξέρχονται στον λιμένα, είτε από/προς το είτε από την πύλη εισόδου/εξόδου του συστήματος ISPS. Μέσω του συστήματος, είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή, η πληροφορία αναφορικά με τον αριθμό και το είδος των εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στον λιμένα.

Η β' φάση, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι του προσεχούς έτους και με την ολο και της β' φάσης, ο λιμένας θα γνωρίζει τη θέση ενός εμπορευματοκιβωτίου στον προβλήτα, ενώ θα μπορεί να γίνεται διαχείριση των μηχανημάτων που εμπλέκονται στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και αυτοματο σε ότι αφορά την τιμολόγηση.

Μέσω του συστήματος, αυτοματοποιούνται διαδικασίες οι οποίες αφορούν την διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο εργασίας, τήρηση βάσης δεδομένων, διευκόλυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας και ενίσχυση της ασφάλειας () στους χώρους του λιμένα.

Η του λιμένος Βόλου, συνεχίζει αδιάλειπτα τον σχεδιασμό της, προωθώντας έργα για ένα «έξυπνο» λιμάνι, μέσα από την αξιο σύγχρονων υπολογιστικών εργαλείων, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση