Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση καταγραφής και διαχείρισης containers στο λιμάνι του Βόλου
Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση καταγραφής και διαχείρισης containers στο λιμάνι του Βόλου

Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση καταγραφής και διαχείρισης containers στο λιμάνι του Βόλου

 

Μετά τους λιμένες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ο λιμένας Βόλου, ολοκληρώνει μέσα στο Καλοκαίρι, το σύστημα καταγραφής και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων.

Από το Δ.Σ. της ΟΛΒ ΑΕ, εγκρίθηκε η Β’ φάση για την εγκατάσταση Συστήματος Καταγραφής και Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων.

Η α’ φάση, η οποία είχε ξεκινήσει εντός του 2021 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2021 με επιτυχία, αφορά στον έλεγχο και καταγραφή των εμπορευματοκιβωτίων που εισέρχονται/εξέρχονται στον λιμένα, είτε από/προς το πλοίο είτε από την πύλη εισόδου/εξόδου του συστήματος ISPS. Μέσω του συστήματος, είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή, η πληροφορία αναφορικά με τον αριθμό και το είδος των εμπορευματοκιβωτίων που βρίσκονται στον λιμένα.

Η β’ φάση, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο του προσεχούς έτους και με την ολοκλήρωση και της β’ φάσης, ο λιμένας θα γνωρίζει τη θέση ενός εμπορευματοκιβωτίου στον προβλήτα, ενώ θα μπορεί να γίνεται διαχείριση των μηχανημάτων που εμπλέκονται στην εμπορευματοκιβωτίων και αυτοματοποίηση σε ότι αφορά την τιμολόγηση.

Μέσω του συστήματος, αυτοματοποιούνται διαδικασίες οι οποίες αφορούν την των εμπορευματοκιβωτίων με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο εργασίας, τήρηση βάσης δεδομένων, διευκόλυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας και ενίσχυση της ασφάλειας (security) στους χώρους του λιμένα.

Η διοίκηση του λιμένος Βόλου, συνεχίζει αδιάλειπτα τον σχεδιασμό της, προωθώντας για ένα «έξυπνο» λιμάνι, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων υπολογιστικών εργαλείων, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση