Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΒΟΛΟΣ / Οι «Βιβλιοναύτες» «πλημμύρισαν» την πόλη με παιδικές φωνές, ζωγραφιές και δράσεις
Οι  «Βιβλιοναύτες» «πλημμύρισαν» την πόλη  με παιδικές φωνές, ζωγραφιές και δράσεις

Οι «Βιβλιοναύτες» «πλημμύρισαν» την πόλη με παιδικές φωνές, ζωγραφιές και δράσεις

Στο πλαίσιο προβολής του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»

«Πλημμύρισαν» την πόλη, με παιδικές φωνές, ζωγραφιές και πλούσιες δράσεις, τα παιδιά –μαθητές του προγράμματος «Βιβλιοναύτες» που με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ξεχύθηκαν στην πόλη, διανέμοντας καταρχήν έντυπο υλικό σε όλους όσοι συναντούσαν στη διαδρομή από τα σχολεία τους, μέχρι το Πανεπιστήμιο όπου κατέληξαν, προκειμένου να ζωγραφίσουν ένα τεράστιο πανό έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μια δράση, που εντάσσεται στα πλαίσια της προβολής του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» και το οποίο ξεκινά αύριο το πρωί, στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Παράλληλα, μέχρι το μεσημέρι, θα λειτουργήσει βιωματικό εργαστήριο, με κωδική ονομασία “ΒΙΒΛΙΟΝΑΥΤΕΣ” στο χώρο του Θεσσαλίας μπροστά στο κτήριο Παπαστράτου, σε συνεργασία με την Δ/νση Π.Ε. Μαγνησίας, την και των 5ου – 20ού και 30ού Δημοτικών Σχολείων Βόλου.

Κατά τη των μαθητών προς το χώρο του Παραλιακού Πανεπιστημιακού Συγκροτήματος, από το πρωί, διανέμονταν από τους ίδιους, ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Όπως τονίστηκε από τους εκπαιδευτικούς, οι μαθητές των 5ου-20ού-30ού δ. σχ. Βόλου συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι γνώσης κλείνοντας τις δράσεις και ανοίγοντας την αυλαία του «3ου Φεστιβάλ», συναντιούνται στο Θόλο του , αφού στην πορεία τους έχουν προπαγανδίσει το ετήσιο γεγονός».

Συμπαραστάτες στο ταξίδι της γνώσης, οι διευθυντές –δάσκαλοι των σχολείων: Απόστολος Ατσιάς 5ο Δ. Σχ. Βόλου – Φίλιππος Κωνσταντινίδης 20ό Δ. Σχ. Βόλου -Πασχάλης Δήμου .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση