Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Οι «Βιβλιοναύτες» «πλημμύρισαν» την πόλη με παιδικές φωνές, ζωγραφιές και δράσεις
Οι  «Βιβλιοναύτες» «πλημμύρισαν» την πόλη  με παιδικές φωνές, ζωγραφιές και δράσεις

Οι «Βιβλιοναύτες» «πλημμύρισαν» την πόλη με παιδικές φωνές, ζωγραφιές και δράσεις

Στο πλαίσιο ς του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου»

«Πλημμύρισαν» την πόλη, με παιδικές φωνές, ζωγραφιές και πλούσιες δράσεις, τα παιδιά –ές του προγράμματος «Βιβλιοναύτες» που με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ξεχύθηκαν στην πόλη, διανέμοντας καταρχήν έντυπο υλικό σε όλους όσοι συναντούσαν στη διαδρομή από τα σχολεία τους, μέχρι το Πανεπιστήμιο όπου κατέληξαν, προκειμένου να ζωγραφίσουν ένα τεράστιο πανό έξω από το .

Πρόκειται για μια δράση, που εντάσσεται στα πλαίσια της ς του «3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» και το οποίο ξεκινά αύριο το πρωί, στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Παράλληλα, μέχρι το μεσημέρι, θα λειτουργήσει βιωματικό εργαστήριο, με κωδική ονομασία “ΒΙΒΛΙΟΝΑΥΤΕΣ” στο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπροστά στο κτήριο Παπαστράτου, σε με την Δ/νση Π.Ε. , την Ένωση Συλλόγων Γονέων και των 5ου – 20ού και 30ού Δημοτικών Σχολείων Βόλου.

Κατά τη μετακίνηση των προς το χώρο του Παραλιακού Πανεπιστημιακού Συγκροτήματος, από το πρωί, διανέμονταν από τους ίδιους, ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Όπως τονίστηκε από τους εκπαιδευτικούς, οι μαθητές των 5ου-20ού-30ού δ. σχ. Βόλου συνοδοιπόροι σε ένα δι γνώσης κλείνοντας τις δράσεις και ανοίγοντας την αυλαία του «3ου Φεστιβάλ», συναντιούνται στο Θόλο του Πανεπιστημίου, αφού στην πορεία τους έχουν προπαγανδίσει το ετήσιο γεγονός».

Συμπαραστάτες στο δι της γνώσης, οι διευθυντές – των σχολείων: Απόστολος Ατσιάς 5ο Δ. Σχ. Βόλου – Φίλιππος Κωνσταντινίδης 20ό Δ. Σχ. Βόλου -Πασχάλης Δήμου 30ό Δ. Σχ. Βόλου.

"Αλιεύοντας" την είδηση