Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου και το Cityzen Parking (Τελωνείο) φέρνουν τα πάνω κάτω στην μετακίνηση στον Βόλο 
Οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου και το Cityzen Parking (Τελωνείο) φέρνουν τα πάνω κάτω στην μετακίνηση στον Βόλο 

Οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου και το Cityzen Parking (Τελωνείο) φέρνουν τα πάνω κάτω στην μετακίνηση στον Βόλο 

Πόσες φορές δεν σκεφτήκατε το που θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας; Και πόσες φορές θελήσατε να το παρκάρετε σε κάποιο πάρκινγκ και να μετακινηθείτε στο κέντρο με το αλλά αναλογιστήκατε το κόστος; Οι και το Cityzen Parking (Τελωνείο) σας δίνουν τη λύση. Από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και κάθε μέρα, εκτός Κυριακής, όσοι παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο Cityzen Parking (Τελωνείο) θα παραλαμβάνουν δωρεάν και δύο εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών ώστε να μετακινηθούν από και προς το πάρκινγκ και σε οποιοδήποτε προορισμό θέλουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες θα μπορούν να παρκάρουν το Ι.Χ. τους στο Cityzen και με το εισιτήριο εισόδου στο πάρκινγκ θα παραλαμβάνουν δωρεάν από το ταμείο και δύο εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

Στην συνέχεια με την ακύρωση των εισιτηρίων και την επίδειξη της κάρτας του πάρκινγκ στον οδηγό του υ θα έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν από και προς το κέντρο της πόλης αλλά και σε όποιον άλλο προορισμό επιθυμούν εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ουσιαστικά οι πολίτες θα πληρώνουν μόνο για την αξία της στάθμευσης του οχήματος τους στο Cityzen.

Να σημειωθεί ότι στο Cityzen υπάρχει στάση του Αστικού Βόλου από όπου και μπορούν οι πολίτες να επιβιβασθούν στις περισσότερες γραμμές των αστικών συγκοινωνιών και χωρίς , κόστος και νεύρα να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε προορισμό σε ελάχιστα λεπτά.

«Ας το σκεφτούμε απλά. Για να κατέβει κάποιος στο κέντρο με το αυτοκίνητό του και να βρει να παρκάρει χρειάζεται χρόνος, υπομονή και χρήματα γιατί προφανώς και θα κάψει για όλη αυτή την διαδικασία.

Για να μετακινηθεί μετά στο κέντρο και εφόσον χρειάζεται αστικό λεωφορείο θα χρησιμοποιήσει το λιγότερο δύο μπλε εισιτήρια.

Δηλαδή χρειάζεται 2,40 ευρώ για την με το λεωφορείο και όσα χρήματα κάψει σε βενζίνη. Εμείς σε συνεργασία με το Cityzen δίνουμε την δυνατότητα στους πολίτες να μετακινηθούν δωρεάν με το λεωφορείο και να πληρώσουν μόνο το αντίτιμο για την στάθμευσή τους χωρίς να χαλάσουν την διάθεσή τους και χωρίς να επιβαρύνουν ιδιαίτερα την τσέπη τους», σημειώνει ο πρόεδρος του Αστικού Βόλου Νίκος Ευαγγελινός.

Ο ίδιος επισημαίνει πως ουσιαστικά έτσι λειτουργούν όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις. Δίνουν κίνητρα στους πολίτες ώστε να παρκάρουν τα οχήματα τους εκτός του κεντρικού αστικού ιστού και να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.«Νομίζω πως τα οφέλη για όλους μας είναι ξεκάθαρα. Σε ότι αφορά τον ίδιο τον πολίτη έχει μια σίγουρη θέση για το αυτοκίνητο του χωρίς να διακινδυνεύει να τον γράψει η για παράνομο παρκάρισμα, χωρίς να σπαταλά χρόνο για να βρει κάποια θέση πάρκινγκ, κάνει όλες τις δουλειές του στο κέντρο γρήγορα, οικονομικά και χωρίς και όλα αυτά φυσικά συμβάλλουν στο να έχει περισσότερο  χρόνο. Από την άλλη ας μην ξεχνάμε το όφελος που υπάρχει ευρύτερα για όλους μας. Λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο σημαίνει ότι θα ανακουφιστεί το κέντρο της πόλης από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, ότι θα περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και ότι σε τελική ανάλυση όλοι μαζί θα συμβάλλουμε για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, πιο όμορφη, πιο βιώσιμη», τονίζει ο κ. Ευαγγελινός.

Η δράση ξεκινά από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 και θα ισχύει καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 7:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ.

Το Σάββατο η ισχύς είναι από τις 7:00 το πρωί έως και τις 3:00 μ.μ.  ενώ δεν ισχύει τις Κυριακές. Για τις αργίες ισχύει ό,τι και τις καθημερινές.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση