Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ο Βόλος με μια… βόλτα
Ο Βόλος με μια… βόλτα

Ο Βόλος με μια… βόλτα

Γνωρίστε και επισκεφθείτε μουσεία και σημεία ενδιαφέροντος της πόλης με δωρεάν δρομολόγια την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

 Η Αστικό Βόλου Α.Ε. σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και άλλους φορείς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και  δίνει την δυνατότητα να «γνωρίσετε» την πόλη με μια… δωρεάν βόλτα.

Ειδικότερα, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου από το πρωί έως και νωρίς το απόγευμα (10.00 π.μ. έως 17.00) και ανά μία ώρα, από το Τσαλαπάτα,  λεωφορείο του Αστικού Βόλου Α.Ε. θα εκτελεί την γραμμή Νο 16 (Πολιτιστική Διαδρομή) έως και το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό (επιστροφή 10.30 π.μ. και κάθε μισή ώρα έως και 17.30) δίνοντας την δυνατότητα στο επιβατικό κοινό και σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν την πόλη , τους πολιτιστικούς χώρους και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος.

Πιο συγκεκριμένα, η πολιτιστική διαδρομή ξεκινά από το Μουσείο Τσαλαπάτα, το Μουσείο Πόλης, περνά από την παλιά πόλη και την αρχαία στην περιοχή των Παλαιών, συνεχίζοντας με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Εντομολογικό Μουσείο, το Μνημείο Ολοκαυτώματος, το κέντρο τέχνης «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο», την κεντρική του Βόλου, τον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Κωνσταντίνο, ολοκληρώνοντας την διαδρομή στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό .

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία τόσο για τους επισκέπτες αλλά ακόμα και για τους ίδιους τους να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα την πόλη τους και φυσικά να αγαπήσουν την μετακίνηση με το λεωφορείο.

Να διαπιστώσει ο πως για να μετακινηθεί από την μία άκρη της πόλης στην άλλη δεν χρειάζεται το , καθώς η αστική συγκοινωνία μπορεί και εξυπηρετεί το πολεοδομικό συγκρότημα από την μία άκρη στην άλλη.

Αυτό που θέλουμε είναι ο να αγαπήσει το λεωφορείο, να αγαπήσει τις ίδιες τις πόλεις που ζει και όλοι μαζί να τις κάνουμε καλύτερες. Και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να μειώσουμε την χρήση των αυτοκινήτων μας.

Θέλουμε η πόλη μας, ο Βόλος, να είναι μια πόλη για τους ανθρώπους και όχι για τα αυτοκίνητα», σημειώνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός.

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν και στο τηλέφωνο: 24210-24232.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση