Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ο Βόλος και το Πήλιο στην έκθεση Philoxenia
Ο Βόλος και το Πήλιο στην έκθεση Philoxenia

Ο Βόλος και το Πήλιο στην έκθεση Philoxenia

Στην μεγλύτερη τουριστική συνάντηση της Βόρεις Ελλάδας

Από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου η «καρδιά» του ελληνικού τουρισμού χτύπησε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο προορισμός Βόλος Πήλιο συμμετείχε με μεγάλη στην μεγαλύτερη της Βόρειας Ελλάδας, πλαισιωμένος από φορείς, επαγγελματικές ενώσεις και επαγγελματίες του κλάδου.


Στην 33η Philoxenia, εκπροσωπήθηκε όλη η Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν και οι 13 Περιφέρειες, αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι.
Την σημαντικότητα της έκθεσης υπογράμμισε με την παρουσία του ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κοντουρά, η οποία τόνισε την προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού 365 ημέρες το χρόνο και την καθιέρωση της Ελλάδας ως ενός κορυφαίου παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού, που προσφέρει ολοκληρωμένες αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες.
Με ενθουσιασμό και πολύ θετική ενέργεια συμμετείχε ο προορισμός VolosPelion στο σημαντικό τουριστικό ραντεβού.

Το του προορισμού, νέο, ανανεωμένο, καλαίσθητο και λειτουργικό ικανοποίησε συμμετέχοντες και επισκέπτες.

Η παρουσία των συνεκθετών ήταν συγκινητική καθώς πολύ επαγγελματίες, κατανοώντας την αξία της δυναμικής παρουσίας του τόπου σε κάθε έκθεση, βρέθηκαν στο μιλώντας με τους επισκέπτες, δίνοντας έντυπο υλικό, προωθώντας τα καταλύματά τους και αποδεικνύοντας ότι η περιοχή διαθέτει ανθρώπους έτοιμους να καλωσορίσουν κάθε ενδιαφερόμενο.

Κορύφωση αποτέλεσε η μουσική και γαστρονομική εκδήλωση.

Η παρουσία των Caracatu με τον ιδιαίτερο ήχο και την θετική τους ενέργεια και τα Χριστουγεννιάτικα κεράσματα εντυπωσίασαν ακόμη και τους διοργανωτές της έκθεσης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 επαγγελματικές συναντήσεις, ενώ ήδη οργανώθηκε και υλοποιείται ταξίδι φιλοξενίας στην περιοχή.

Η δράση ήταν για μια ακόμη φορά αποτέλεσμα της συνς των τριών Δήμων, δηλαδή του Δήμου Βόλου που ανέλαβε τον συντονισμό της έκθεσης, του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου που συμμετείχε ως συνεκθετης, του Δήμου Νοτίου Πηλίου που φιλοξενήθηκε και φυσικά της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού.

Για μια ακόμη φορά φορείς, Ενώσεις και επαγγελματίες συνεργάστηκαν ουσιαστικά σε ένα κοινό σκοπό.

Σημαντική ήταν η βοήθεια των χορηγών που υποστήριξαν τις δράσεις αλλά και όλων των φυσικών προσώπων που ομαδικά πρόσφεραν για να παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Στην έκθεση παρεβρέθηκαν ο Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής, Βόλου, ο Σουλδάτος Απόστολος, Ζαγοράς Μουρεσίου, ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, ο Αθανάσιος Σπύρου, πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων, μέλη των επιτροπών τουρισμού των Δήμων και μέλη των Επαγγελματικών Ενώσεων.

Επόμενο τουριστικό ραντεβού η έκθεση Grechka Panorama στην Βαρσοβία της Πολωνίας, στις αρχές του Δεκέμβρη .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση