Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Βόλος και το Πήλιο στην έκθεση ITB 2017 στο Βερολίνο
Ο Βόλος και το Πήλιο στην έκθεση ITB 2017 στο Βερολίνο

Ο Βόλος και το Πήλιο στην έκθεση ITB 2017 στο Βερολίνο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12.3. η παρουσία του προορισμού VOLOSPELION στην διεθνή τουρισμού ITB που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Η είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Γερμανίας και από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού συγκεντρώνοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον του κλάδου.

Ο προορισμός συμμετείχε στην έκθεση με stand εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ.

Ο εμπορικός χαρακτήρας της έκθεσης αξιοποιήθηκε από επαγγελματίες που ενίσχυσαν  την παρουσία της περιοχής στην Γερμανική αγορά και πραγματοποίησαν σειρά επαγγελματικών συναντήσεων με γραφεία που είτε δραστηριοποιούνται είτε ενδιαφέρθηκαν να αναπτύξουν συνεργασίες με τον προορισμό. Ταυτόχρονα η συνολική Ελληνική αποστολή που πλαισιώθηκε από περίπτερα δημόσιας ή ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διατήρησε την απαραίτητη παρουσία της ς στην γερμανική τουριστική και ταξιδιωτική αγορά.

Το περίπτερο επισκέφτηκε  ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός παρά τον Ομοσπονδιακό υπουργό ς Συνς και Ανάπτυξης, Χανς- Χοακίμ Φούχτελ, και εκφράστηκε με θερμά λόγια για την ιδιαίτερη υψηλή απήχηση των ελληνικών προορισμών στη Γερμανία.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ  Δημήτρης Τρυφωνόπουλος επισκέφτηκε την συμμετοχή του Βόλου και Πηλίου, εκφράζοντας θετικά σχόλια για την συνεπή προσπάθεια ς του προορισμού.

Η έκθεση ITB πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή 8 με 12 Μαρτίου. Τις τρεις πρώτες ημέρες ήταν ανοιχτή για επαγγελματίες και κατόπιν τις δύο τελευταίες ημέρες ήταν ανοιχτή για το κοινό. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν θεματικά συνέδρια και εκδηλώσεις οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες στον χώρο του τουρισμού.

Η έκθεση κάλυπτε 26 περίπτερα, περίπου 10.000 εκθέτες από 184 χώρες και περιοχές, που αναπτύχθηκαν σε 1.021 stand καλύπτοντας 160.000τμ. Ο εμπορικός χαρακτήρας της έκθεσης αποτυπώνεται στην προσέλευση των επισκεπτών καθώς εκτιμάται ότι την έκθεση επισκέφτηκαν περίπου 109.000 εμπορικοί επισκέπτες ενώ το σύνολο των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της έκθεσης  έφτασε τα 160.000 άτομα, μέγεθος που θα ήταν μεγαλύτερο αν δεν είχε μεσολαβήσει η απεργία στα Γερμανικά αεροδρόμια που επηρέασε σε κάποιο βαθμό στο ρυθμό της επισκεψμότητας.

Ο προορισμός Πήλιο συμμετείχε στην έκθεση με stand του Δήμου Βόλου που υποστήριξε το Τμήμα Τουρισμού και στο οποίο φιλοξενήθηκε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Δήμος ς Μουρεσίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση