Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Ο Βόλος και το Πήλιο στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης
Ο Βόλος και το Πήλιο στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης

Ο Βόλος και το Πήλιο στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης

 

 

            Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε με στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Θεσ/νίκης, από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2016. Προβάλλοντας το συνολικό τουριστικό προορισμό με το λογότυπο VOLOS PELION IT'S TRUE, συμμετείχε ως συνεκθέτης με το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Η συμμετοχή στην έκθεση αυτή χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως επιτυχής. Πραγματοποιήθηκαν πλήθος ΒΤΒ συναντήσεων όπου παρουσιάστηκε ο προορισμός από την Ένωση Ξενοδόχων και έγινε επίσημη της περιοχής σε δημοσιογράφους και που προσκλήθηκαν (19-11-2016), επίσης από την Ένωση Ξενοδόχων, στην αίθουσα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Μετά το πέρας της ς  οργανώθηκε μπουφές με γεύσεις τσιπουράδικου, χορηγία της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης και Υ.Ε. Νέας Αγχιάλου. Την ιδια μέρα το απόγευμα, οι επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν  χριστουγεννιάτικα και κόκκινο κρασί χορηγία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.  Μαγνησιας.

Στις 20-11-2016 το event με τίτλο ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ;, στην είσοδο της έκθεσης κέρδισε τις εντυπώσεις. Σε ειδικά διαμορφωμένο stand μοιράστηκαν φυλλάδια διαφημιστικά των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Βόλο.

Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών με 6 άλογα παρουσίασε στους λάτρεις της ιππασίας τις δυνατότητες της περιοχής να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα στην περιοχή, ενώ οι μικροί επισκέπτες  είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν βόλτα με άλογα  σε οριοθετημενη περιοχή.

Στην έκθεση συμμετείχαν και επαγγελματίες της περιοχής: από το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου οι  Παναγιώτης Κουτσάφτης και Απόστολος Σουλδάτος, ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός ς, από το Δήμο Νοτίου Πηλίου, ο  Παντελής Δημήτρης,  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων,  Ζαφείρης Γιώργος, ο πρόεδρος της  Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης και Υ.Ε. Νέας Αγχιάλου Ασδεράκης Βασίλης και πλήθος επαγγελματιών και από τους τρεις Δήμους.

Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου εκπροσωπήθηκε από τα στελέχη του  Παπαμακάριο Γιώργο και Ταμπάκη Γεωργία.

Η έκθεση Hotelia

Παράλληλα με τη  Philoxenia πραγματοποιήθηκε και η έκθεση Hotelia. H διοργάνωση είναι  η μεγαλύτερη σε επίπεδο Βαλκανίων. Αξιοσημείωτη είναι η    της επισκεψιμότητας  κατά 46% στις δύο εκθέσεις,   κατά 91% στους εμπορικούς επισκέπτες,  ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά  5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις σε τρεις ημέρες.

Μεγάλη σημείωσε το Διεθνές Τουριστικό Συνέδριο [re]branding Destinations: Image making, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Philoxenia, με εκατοντάδες άτομα, κυρίως νεολαία, να κατακλύζουν την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», για να παρακολουθήσουν κορυφαίους Έλληνες και ξένους ομιλητές να αναλύουν το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα του branding των τουριστικών προορισμών, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση