Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΗΛΙΟ / Ο Βόλος και το Πήλιο στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης
Ο Βόλος και το Πήλιο στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης

Ο Βόλος και το Πήλιο στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης

 

 

            Ο Βόλου συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Τουριστική της Θεσ/νίκης, από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2016. Προβάλλοντας το συνολικό τουριστικό προορισμό με το VOLOS PELION IT’S TRUE, συμμετείχε ως συνεκθέτης με το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου.

Η συμμετοχή στην αυτή χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως επιτυχής. Πραγματοποιήθηκαν πλήθος ΒΤΒ συναντήσεων όπου παρουσιάστηκε ο προορισμός από την Ένωση Ξενοδόχων και έγινε επίσημη παρουσίαση της περιοχής σε δημοσιογράφους και που προσκλήθηκαν (19-11-2016), επίσης από την Ένωση Ξενοδόχων, στην αίθουσα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Μετά το πέρας της παρουσίασης  οργανώθηκε μπουφές με γεύσεις τσιπουράδικου, χορηγία της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης και Υ.Ε. Νέας Αγχιάλου. Την ιδια μέρα το απόγευμα, οι επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν  χριστουγεννιάτικα γλυκά και κόκκινο κρασί χορηγία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.  Μαγνησιας.

Στις 20-11-2016 το event με τίτλο ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΗΛΙΟ;, στην είσοδο της έκθεσης κέρδισε τις εντυπώσεις. Σε ειδικά διαμορφωμένο stand μοιράστηκαν φυλλάδια διαφημιστικά των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων Βόλο.

Ο Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών με 6 παρουσίασε στους λάτρεις της ιππασίας τις δυνατότητες της περιοχής να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα στην περιοχή, ενώ οι μικροί επισκέπτες  είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν βόλτα με  σε οριοθετημενη περιοχή.

Στην έκθεση συμμετείχαν αιρετοί και επαγγελματίες της περιοχής: από το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου οι  Παναγιώτης Κουτσάφτης και Απόστολος Σουλδάτος, ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας, από το , ο  Παντελής Δημήτρης,  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων,  Ζαφείρης Γιώργος, ο πρόεδρος της  Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης και Υ.Ε. Νέας Αγχιάλου Ασδεράκης Βασίλης και πλήθος επαγγελματιών και από τους τρεις Δήμους.

Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου εκπροσωπήθηκε από τα στελέχη του  Παπαμακάριο Γιώργο και Ταμπάκη Γεωργία.

Η έκθεση Hotelia

Παράλληλα με τη  Philoxenia πραγματοποιήθηκε και η έκθεση Hotelia. H διοργάνωση είναι  η μεγαλύτερη σε επίπεδο Βαλκανίων. Αξιοσημείωτη είναι η    της επισκεψιμότητας  κατά 46% στις δύο εκθέσεις,   κατά 91% στους εμπορικούς επισκέπτες,  ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά  5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις σε τρεις ημέρες.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Διεθνές Τουριστικό Συνέδριο [re]branding Destinations: Image making, που πραγματοποιήθηκε πλαίσιο της Philoxenia, με εκατοντάδες άτομα, κυρίως νεολαία, να κατακλύζουν την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», για να παρακολουθήσουν κορυφαίους Έλληνες και ξένους ομιλητές να αναλύουν το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα του branding των τουριστικών προορισμών, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο Δ.Σ. στον Ελληνορωσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Μαγνησίας - https://t.co/ekYfMZBinF… -

  • Ολοκληρώθηκε το 1o Φεστιβάλ “Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία” - https://t.co/3xRTvu5kie… -

  • - https://t.co/PT7wtS3FIk -

"Αλιεύοντας" την είδηση