Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ο Βόλος και το Πήλιο στην 6η έκθεση Athens International Tourism Expo 2019
Ο Βόλος και το Πήλιο στην 6η έκθεση Athens International Tourism Expo 2019

Ο Βόλος και το Πήλιο στην 6η έκθεση Athens International Tourism Expo 2019

Η Αντιδημρχί Τοπικής ς Ανάπτυξης και Τουρισμού και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου συμμετείχαν στην Έκθεση AITE 2019 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από 6 έως 8 Δεκεμβρίου.

H έκθεση έχει εξελιχθεί σε μία καθιερωμένη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Ελλάδα που συγκεντρώνει 350 εκθέτες αλλά και πλήθος επισκεπτών από πολλές χώρες και έχει αναγνωριστεί ως ένα Διεθνές Tourism Forum στην περιοχή της Μεσογείου, της ότιας Ευρώπης αλλά και ευρύτερα. Ταυτόχρονα οι 150 Διεθνείς Hosted Buyers από 50 και πλέον χώρες που κάλυπταν με εξειδικευμένες ομάδες όλους τους τομείς της έκθεσης, έδωσαν χαρακτήρα κλαδικής επαγγελματικής έκθεσης στην AITE καθώς υποστηρίχτηκε η οργάνωση Β2Β συναντήσεων μεταξύ των εκθετών και Tour Operators, Travel Agencies, MICE και DMC's επιχειρήσεων.

Η περιοχή του Βόλου και Πηλίου συμμετείχε με δικό της περίπτερο διακινώντας υλικό από όλη την περιοχή και φιλοξενώντας του τουρισμού από το σύνολο του προορισμού.

Ειδικότερα οι της περιοχής, αξιοποιώντας την συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην εν λόγω έκθεση, συμμετείχαν ως συνεκθέτες του περιπτέρου στο σύστημα των Β2Β συναντήσεων. Έτσι περισσότερες από 17 επιχειρήσεις καταλυμάτων και τουριστικών υπηρεσιών πραγματοποίησαν περισσότερες από 250 συναντήσεις συνολικά, προωθώντας τις δράσεις τους αλλά και προβάλλοντας τον προορισμό. Το πλήθος των συναντήσεων αυτών είναι το υψηλότερο καταγεγραμμένο έως σήμερα, σε μεμονωμένη δράση που έχει συμμετάσχει ο προορισμός VolosPelion, καθιστώντας επιτυχημένη την συγκεκριμένη προσπάθεια, ενώ άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην και στο σύνολο των επισκεπτών.

Για μία ακόμη φορά η προσπάθεια προβολής του προορισμού αγκαλιάστηκε από πολλές τοπικές επιχειρήσεις που αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία αλλά και στελέχωσαν με επαγγελματισμό την . Ταυτόχρονα, όπως σταθερά και με συνέπεια γίνεται, η πρωτοβουλία στηρίχθηκε στην συνέργεια των Δήμων Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και οτίου Πηλίου που εγγυώνται την ενιαία προβολή της περιοχής αλλά και πάντα με την σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτή εκφράζεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Με την έκθεση αυτή, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εκθεσιακών συμμετοχών για το 2019 ενώ παράλληλα ανοίγει το νέο πλάνο εκθέσεων της επόμενης περιόδου, που ξεκινά με την έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης στις 15 Ιανουαρίου 2020.

Μέχρι τότε ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους τους συνερ και επισκέπτες του προορισμού.

"Αλιεύοντας" την είδηση