Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ο Βόλος και το Πήλιο σε τρεις ταυτόχρονες εκθέσεις τουρισμού
Ο Βόλος και το Πήλιο σε τρεις ταυτόχρονες εκθέσεις τουρισμού

Ο Βόλος και το Πήλιο σε τρεις ταυτόχρονες εκθέσεις τουρισμού

Με ταυτόχρονη παρουσία σε τρείς εκθέσεις τουρισμού, συνεχίστηκε η τουριστική προβολή του Βόλου και του Πηλίου. Ο / Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, μαζί με την Επιτροπές τουρισμού των Δήμων ς –Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, συμμετείχαν με επιτυχία στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις F.r.e.e. του Μονάχου στην , της T.T.R. στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και της Sajam Tourisma στο Βελιγράδι της Σερβίας, από τις 19 έως 23  Φεβρουαρίου.

Ο προορισμός για ακόμη μια φορά προβλήθηκε συνολικά ως και Πήλιο με το brand VOLOS PELION IT'S TRUE.

Η της Σερβίας είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις των Βαλκανίων συγκεντρώνοντας επισκέπτες αλλά και επαγγελματίες από το σύνολο των Βαλκανικών χωρών.

Στο περίπτερο του Volos Pelion που ήταν συνεκθέτης του ΕΟΤ, συμμετείχαν επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο Βόλο και το Πήλιο. Η
προβολή του προορισμού ενίσχυσε την παρουσία της περιοχής στη Σερβία με την συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, όπου ο πρόεδρος της Ένωσης  ιώργος Ζαφείρης παρουσίασε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα τη δυναμικότητα αλλά και της μοναδική ομορφιά του τόπου μέσα από βίντεο που δημιουργήθηκαν από το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου.

Την παρουσίαση υποστήριξη με την συμμετοχή του ο πρόεδρος του Ελληνικού Κόμματος της Σερβίας, Βασίλειος Προβελέγγιος, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας  Σοφία Λαζαρίδου και κλιμάκιο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΟΤ με επικεφαλής την  Μελιτά.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε το γραφείο του επίτιμου προξένου της Σερβίας στη Θεσσαλία   Συμεών Τσομώκου που ενεργοποίησε τα ΜΜΕ
και τους τουριστικούς πράκτορες της Σερβίας που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση.

Η εκδήλωση έκλεισε με τοπικά κεράσματα που επιμελήθηκε και οργάνωσε με επιτυχία η Ένωση Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου.

Παράλληλα, με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του προορισμού «- Πήλιο» στην “ΤΤR 2020” στη Ρουμανία, μια έκθεση με ουσιαστικό ενδιαφέρον, καθώς το κοινό της είναι σταθερά προσανατολισμένο προς την Ελλάδα για τις διακοπές του και για το 2020, ενώ ταυτόχρονα έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μια σημαντική αγορά και για τον προορισμό.

Αυτό αποδεικνύεται από τον πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών που πλαισίωσαν με την παρουσία τους τη συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της Ρουμανίας, αλλά και από το υψηλό ενδιαφέρον που έδειξαν οι επισκέπτες της έκθεσης για το περίπτερο του τόπου .

Στην έκθεση συμμετείχε δυναμικά ο προορισμός «Βόλος-Πήλιο» με αυτόνομο περίπτερο δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της Ρουμανίας και σε στελέχη της Ρουμάνικης τουριστικής αγοράς να ενημερωθούν αναλυτικά για τα αξιοθέατα και τις δυνατότητες διαμονής, πρόσβασης και των παρεχόμενων υπηρεσιών τουρισμού της περιοχής .

Τέλος, η έκθεση του Μονάχου, αφορά μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις της ς αλλά και του εναλλακτικού τουρισμού στην Κεντρική Ευρώπη.

Η παρουσία της περιοχής συνδυάζει την προβολή των δράσεων του βουνού και της θάλασσας στο Γερμανικό κοινό αλλά και την προώθηση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του Μονάχου με το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, η οποία για την περίοδο του 2020 θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από το τον Μάιο έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Ειδικά η συγκεκριμένη αποτέλεσε βασικό λόγο που ενίσχυσε την επιλογή του τόπου ως τόπο διακοπών για την επόμενη
τουριστική περίοδο.

Η παράλληλη συμμετοχή του VolosPelion σε 3 σημαντικές εκθέσεις τουρισμού σε τρείς χώρες ταυτόχρονα, ήταν ένα δύσκολο έργο που όμως ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στην συμμετοχή και συνεισφορά των τριών Δήμων της περιοχής που εκπροσωπήθηκαν από Δημοτικούς συμβούλους, μέλη Επιτροπών και στελέχη, της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας που επιμελήθηκε την παρουσίαση, της Ένωσης Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου, και φυσικά των πάρα πολλών επαγγελματιών του τουρισμού που στελέχωσαν και τις τρεις αποστολές προβάλλοντας πρωτίστως τον Βόλο και το Πήλιο συνολικά σαν ένα μοναδικό και αυθεντικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα και φυσικά τις επιχειρήσεις τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση