Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / O προϋπολογισμός του 2018 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου
O  προϋπολογισμός του 2018 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Βόλου

O προϋπολογισμός του 2018 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει τελικά η ειδική του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2018.

Στην ημερήσια διάταξη αναφέρεται ότι η 28η Ειδική του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 13/11/2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:30, δεν πραγματοποιήθηκε, διότι συνέβησαν γεγονότα προερχόμενα από εξωτερικούς παράγοντες, τα οποία τελικά οδήγησαν σε διακοπή της προηγηθείσας 27ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ Συνεδρίασης και κατά συνέπεια και της 28ης Ειδικής Συνεδρίασης. Η ανωτέρω αναβληθείσα 28η Ειδική με το αριθμ. πρωτ. 101636/14-11-2017 έγγραφο, προσδιορίσθηκε να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/11/2017 και ώρα 18:00.

Λόγω όμως παρέλευσης του χρόνου (μεγάλη διάρκεια της διακοπείσας 27ης Συνεδρίασης) και με την σύμφωνη των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, προσδιορίσθηκε για τη Δευτέρα 20/11/2017.

Νωρίτερα για Καραμπατζάκη και SRF

Νωρίτερα, στις 11.00 π.μ. θα [προηγηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με δύο πολύ σημαντικά θέματα . Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα συζητηθεί ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαμόρφωσης των οδών Ζάχου & Καραμπατζάκη ως οδών ήπιας .

Στη συνέχεια θα συζητηθεί το αίτημα των 17 δημοτικών συμβούλων, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 67 παρ.2 του .3852/2010, με θέματα: α) την αδειοδότηση της ΑΓΕΤ για χρήση ως καύσιμων υλικών αποβλήτων από συσκευασίες (χαρτί, χαρτόνι, -RDF), λυματολάσπης, λάσπης απομελάνωσης από την ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών που πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο την των πολιτών του Δήμου Βόλου και β) την της απόφασης του Δήμου Βόλου για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου.

Η :Ο νέος εμπαιγμός της Δημοτικής Αρχής

Μετά από δύο απανωτές και επεισοδιακές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ύστερα από δύο άδικες μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών επειδή ζήτησαν το λόγο και κατόπιν μίας αξιομνημόνευτης αφύπνισης και ενεργοποίησης των πολιτών του Βόλου που διεκδίκησαν το βασικό τους δικαίωμα για έκφραση γνώμης, η Δημοτική Αρχή Βόλου υποχώρησε και δήλωσε ότι θα συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο με κύρια θέματα:
1) Την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ
2) Την της απόφασης του Δήμου Βόλου για δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Δήμου Βόλου.

Βέβαια κανείς δεν πίστεψε στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής ότι ενδιαφέρεται για το σημαντικό θέμα της αέριας ρύπανσης στην πόλη μας και ειδικά για την καύση σκουπιδιών. Ως επιτροπή πολιτών ήμασταν βέβαιοι ότι θα υπάρξει προσπάθεια απαξίωσης. Και ιδού.

To Δημοτικό Συμβούλιο για αυτά τα σημαντικά θέματα ορίστηκε για τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί, που οι περισσότεροι θα είμαστε στις εργασίες μας! Αν είναι δυνατόν. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Τη δημοκρατία και το διάλογο καταλαβαίνουμε ότι τη γράφετε στα παλαιότερα υποδήματά σας. Ξεκινάμε να αντιλαμβανόμαστε τι παίζεται πίσω από την πλάτη μας και τι έχετε συμφωνήσει με την ΑΓΕΤ. Οι πολίτες όμως δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Τα κέρδη σας δεν είναι πάνω από την μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση