Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Λειτουργών Γραφείων Κηδειών υποστηρίζει την αποτέφρωση
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Λειτουργών Γραφείων Κηδειών υποστηρίζει την αποτέφρωση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Λειτουργών Γραφείων Κηδειών υποστηρίζει την αποτέφρωση

Στο Βόλο και συγκεκριμένα στις εργασίες του 3ου Συνεδρίου της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο ξενοδοχεία Valis στην Αγριά, θα βρεθεί ο Αντιπρόεδρος της IFTA (Παγκόσμιος Οργανισμός Λειτουργών Γραφείων Κηδειών) Πολωνός Marek Cichewicz .

Ο κ. Cichewicz σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι η -IFTA  υποστηρίζει την αποτέφρωση, ενώ πρόσθεσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Λειτουργών Γραφείων Κηδειών, είναι η απάντηση στην παγκοσμιοποίηση του κλάδου της κηδείας.

 Ποιά είναι η κατεύθυνση της FIAT-IFTA στο διεθνές στερέωμα και πώς μπορεί η να προσφέρει με την παρουσία του ως νέο μέλος;

Από το 2005 ο αριθμός των μελών έχει αυξηθεί σημαντικά στην FIAT-IFTA από 14 στα 34. Την περασμένη εβδομάδα, το 43ο εθνικό μέλος ολοκλήρωσε την εγγραφή του, το Λουξεμβούργο. Το 1970, η FIAT-IFTA ξεκίνησε με έξι εθνικά μέλη. Όπως βλέπετε υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση των εθνικών μελών από το 2005.

Γιατί όμως δημιουργήθηκε η FIAT-IFTA; Η μόνη απάντηση είναι η παγκοσμιοποίηση. Η FIAT-IFTA μια παγκόσμια ομοσπονδία, που διοικείται σε διεθνές επίπεδο με ουδέτερη και αμερόληπτη γραμματεία.

Η FIAT-IFTA είναι η απάντηση στην παγκοσμιοποίηση του κλάδου της κηδείας:

  • Διατήρηση και διαφύλαξη της ιστορικής βάσης του επαγγέλματός μας:
  • Της Κινεζικής και Ιαπωνικής πολιτισμικής ιστορίας
  • Της Ρωμαϊκής Καθολικής Εκκλησίας και πολιτισμικής ιστορίας
  • Της Ορθόδοξης Εκκλησίας και πολιτισμικής ιστορίας
  • Της Αφρικάνικης πολιτισμικής ιστορίας
  • Η FIAT-IFTA δημιούργησε την FIAT-IFTA Συντονιστική Επιτροπή πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι έως τώρα η μόνη μη-κυβερνητική οργάνωση με πιστοποίηση από την UNESCO Σύμβασης πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Η FIAT-IFTA δημιούργησε το διεθνές ανταλλαγής κηδείας για την ενίσχυση στο μέλλον του επαγγέλματός μας από την ανταλλαγή σπουδαστών και επαγγελματιών.
  • Η FIAT-IFTA είναι διαπιστευμένο μέλος της UN ECOSOC ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του κλάδου για να δώσει φωνή στις κοινωνικές, νομικές των εθνικών και διεθνών συμφερόντων της ς της κηδείας.

 

Η FIAT-IFTA δημιουργεί έναν σύνδεσμο μεταξύ των προμηθευτών στην κηδεία, δίνοντας μια πλατφόρμα για τα ενεργά μέλη.Η πρώτη συνεδρίαση από τα ενεργά μέλη θα διεξαχθεί στη Βαλένθια, τον Μάιο του 2017.

 

  • Ο νέος δικτυακός τόπος της FIAT-IFTA το 2017 θα επιτρέψει μια καλύτερη διαδραστικότητα ανάμεσα στους τοπικούς και παγκόσμιους παίκτες στην της κηδείας.
  • Με την έναρξη ως εθνικό μέλος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος στην FIAT-IFTA, δίνει την δυνατότητα διεθνής επικοινωνίας των μελών με την παγκόσμια αγορά.

 

Η FIAT-IFTA έχει ως μότο: ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΠ ΠΡ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

 

Πώς θα περιγράφατε την επαγγελματική προσέγγιση της αποτέφρωσης στην Πολωνία;

Η τρεχούμενη σε σχέση με τον κλάδο μας ολοκληρώθηκε το 1959 και ισχύει μέχρι και σήμερα. Είχαμε λεπτές διορθώσεις τα τελευταία 20 χρόνια, όμως αυτήν την στιγμή αναμένουμε νέες αλλαγές από την Πολωνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον νόμο, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράφουμε όλες τις πληροφορίες ως προς την αποτέφρωση και μεταφορά αυτής. Παλαιότερες οδηγίες και νόμοι συμπληρώνουν υποθέσεις που αφορούν διεθνή περιστατικά σε σχέση με την διαδικασία της αποτέφρωσης και μεταφοράς του θανόντος. Η Πολωνική Εκκλησία δεν αντιτίθεται στην επιλογή της καύσης.

Προσωπική μου γνώμη είναι σύμφωνη πως το προνόμιο της απόφασης μιας κηδείας θα πρέπει να είναι ελεύθερο ως προς την τελετή της. Ο καθένας θα πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίσει πως θα ήθελε να κηδευτεί. Πάντα όμως σύμφωνα με τον νόμο.

Οι πελάτες σας προτιμούν τη διασπορά τέφρας στη θάλασσα ή στην στεριά;

Στην Πολωνία δεν επιτρέπεται η διασπορά της τέφρας στην θάλασσα ή την στεριά. Επιτρέπεται μόνον η ταφή αυτής, η αποθήκευση της σε τεφροδόχο και σε κοινό χώρο με άλλες τεφροδόχους κατάλληλα εξοπλισμένο (columbarium).

Πως θα περιγράφατε διεθνείς υποθέσεις της FIAT-IFTA σε σχέση με την καύση νεκρών;

Μου είναι δύσκολο να απαντήσω αναφορικά τι γίνεται σε κάθε χώρα διότι είναι πολλές οι διαφορές στα έθιμα, όμως η διαδικασία της καύσεως είναι 99% ίδια παντού.

Η καύση νεκρών αποκτά την επιλογή όλων και περισσότερων λόγω κόστους. Το οικονομικό όφελος για μια οικογένεια μπορεί να είναι ελκυστικότερο. Σε μερικά κράτη, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χώρου στα κοιμητήρια και η καύση νεκρών λύνει αυτό το πρόβλημα.

Η FIAT-IFTA  υποστηρίζει φυσικά την αποτέφρωση και νέα εθιμοτυπικά στην κηδεία, αρκεί να είναι συμβεβλημένα με τους νόμους κάθε κράτους και το ήθος της διαδικασίας.

 

Πως νιώθετε που είστε επίσημος καλεσμένος της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος στην Ελλάδα και ο πρώτος από την στιγμή που η Ένωση έγινε μέλος;

Είναι μεγάλη μου τιμή που με καλέσατε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα γνωστή και ως το λίκνο του πολιτισμού, με την μυθολογία έχει ιδιαίτερη επιρροή στα έθιμα κηδείας στην Πολωνία. Στην χώρα μου, ονομασίες από Γραφεία Τελετών όπως Χάρων, Στύξ και Άδης, χρησιμοποιούνται στην διαφήμιση τους.

Επίσης έχω αγαπητούς φίλους εδώ που διανέμουν και προσφέρουν απλόχερα τον υπέροχο πολιτισμό της Ελλάδος σε όλους μας. Ελπίζω, να προσφέρω στο συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών και να μοιραστώ τις γνώσεις μου με τους παρευρισκόμενους.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση