Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής πλατφόρμας heracles-footprint.gr
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής πλατφόρμας heracles-footprint.gr

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής πλατφόρμας heracles-footprint.gr


Οι μετρήσεις του Dioxin Monitoring System στο Εργοστάσιο είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στις αρχές της ς και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, εμπλουτίζει την πλατφόρμα ενημέρωσης www.heraclesfootprint.gr του εργοστασίου Βόλου με την προσθήκη των μηνιαίων μετρήσεων διοξινών και φουρανίων των απαερίων καύσης του περιστροφικού κλιβάνου. Η δειγματοληψία γίνεται με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα συνεχούς δειγματοληψίας Dioxin Monitoring System που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική βιομηχανία.

Με αυτό τον τρόπο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δίνει την ευκαιρία στην τοπική να παρακολουθεί εύκολα και γρήγορα την συνολική εικόνα των αέριων εκπομπών του εργοστασίου στο Βόλο.

Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα αντιπαραβολής των στοιχείων με τα όρια που περιλαμβάνονται στην περιβαλλοντική αδειοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Dioxin Monitoring System λειτουργεί σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά, διεθνή πρότυπα Ποιότητας (MCERTS, EPA Method 23A-US EPA Environmental Technology Verification Program ETV), ικανοποιώντας πλήρως τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού προτύπου δειγματοληψίας διοξινών (Ε 1948-1).

Επιπλέον, σημειώνεται ότι τα δείγματα αποστέλλονται σφραγισμένα στο διαπιστευμένο κατά ISO 17025 εργαστήριο του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ για τη μέτρηση της περτικότητας τους σε και φουράνια.

Ο διευθυντής του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο  Μιχάλης Βλάχος, ανέφερε σχετικά: «Με ευθύνη και σεβασμό προς την τοπική και τις τοπικές αρχές, προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα,  εμπλουτίζοντας την ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος για την ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση κάθε ενδιαφερόμενου.

Οι προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας, καθώς και η και ο σεβασμός στο περιβάλλον και στην υγεία & ασφάλεια τόσο των εργαζομένων μας όσο και των κατοίκων του Βόλου θα συνεχίσουν να αποτελούν την πυξίδα που καθοδηγεί όλες τις δράσεις μας».

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση