Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ο Όλυμπος συναντά τον Ψηλορείτη
Ο Όλυμπος συναντά τον Ψηλορείτη

Ο Όλυμπος συναντά τον Ψηλορείτη

Στην κοπή της πίτας των Ελασσονιτών στο Βόλο

  

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020 , διοργανώνει ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας την Κυριακή , 2 Φεβρουαρίου 2020 και 11.30 έως 14.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΠΑΡΚ Βόλου (Δεληγιώργη 2-Βόλος) με τιμώμενο προσκεκλημένο Σύλλογο την Κρητική Αδελφότητα Βόλου «Το Αρκάδι», ο οποίος φέτος κλείνει 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στο Βόλο και θα παρουσιάσει όχι μόνο την ιστορία του ,αλλά και εξαιρετικούς κρητικούς χορούς , με το πασίγνωστο χορευτικό του συγκρότημα.

Πρόκειται ,όπως κάθε χρόνο, για μια πανδαισία πολιτισμού , γεμάτη μουσική ,γεύσεις, εικόνες και χορούς , στην οποία όσοι τυχεροί παραβρεθούν , πέρα από τους Κρητικούς χορούς , θα απολαύσουν τα εκλεκτά προϊόντα της περιοχής της Ελασσόνας και του Ολύμπου (κρασιά και τα μοναδικά τυριά, φέτα Ελασσόνας ) , τις περίφημες ελασσονίτικες ,που με πολύ μεράκι ετοιμάζουν οι Ελασσονίτισσες του Βόλου , ενώ θα παρουσιαστεί σε βιντεοπροβολή ένα μοναδικό οδοιπορικό στα πανέμορφα χωριά του Δήμου Ελασσόνας.

Για τον λόγο αυτό , ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,που φέτος κλείνει 26 χρόνια από την ίδρυσή του ,με πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό , καλεί όλους τους Ελασσονίτες της Μαγνησίας ,αλλά και τους φίλους τους , να παραβρεθούν σε μια όμορφη εκδήλωση που μυρίζει Ελλάδα , γεμάτη νοσταλγία, εικόνες από τον Όλυμπο , μουσικές και χορούς της λεβεντογέννας Κρήτης και φυσικά να γευτούν, όπως κάθε φορά, εκλεκτά εδέσματα της περιοχής Ελασσόνας και του Θεσσαλικού Ολύμπου.(Συμβολική τιμή εισόδου 10 ευρώ) .

Σε παρόμοιες εκ ο Σύλλογος Ελασσονιτών , κάθε χρόνο τιμά διακεκριμένους επιστήμονες της Ελασσόνας , τίμησε την παγκοσμίως γνωστή Ελληνίδα δημοσιογράφο και πολεμική ανταποκρίτρια Αθηνά Κρικέλη για τα πολυβραβευμένα ντοκιμαντέρ της σχετικά με τον Όλυμπο , τον αθλητή μεγάλων υψομέτρων Νίκο Μαγκίτση, το Κέντρο Πολιτισμού “Ιωλκός”, τους “Αργοναύτες” , τον Χορευτικό Όμιλο Μαγνησίας, ενώ παρουσίασε χορούς από την Ελλάδα και το , βραδιές οινογνωσίας ,διαλέξεις κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας από το έτος 1994 στηρίζει , έμπρακτα με τρόφιμα και χρήματα, πάρα πολλές ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη , όπως την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, το Γηροκομείο, τις «Άσπρες Πεταλούδες», το , κοινωνικά παντοπωλεία σε όλη τη , με τελευταία πρωτοβουλία του να στηρίξει καθοριστικά, με ένα σημαντικό ποσό, το “Ιππόκαμπος” και έτσι ένα όνειρό του, τα τελευταία 10 χρόνια, για την αγορά ενός ειδικού λεωφορείου για τις μετακινήσεις των κινητικά αναπήρων ατόμων (ΑμΕΑ) ,να γίνει, επιτέλους, πραγματικότητα .

Σημειώνεται ,ότι είναι ιδρυτικό Μέλος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» από το 2007 και κατέχει την τιμητική θέση της προεδρίας από τότε μέχρι σήμερα και αποτελεί Πρότυπο για τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών , υλοποιώντας δράσεις εντός και εκτός Ελλάδος , ενώ τον Δεκέμβριο 2019 ,βραβεύτηκε με τα BRAVO 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, γιατί με τις πρωτοβουλίες και τις καλές του πρακτικές του συμβάλλει στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση