Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ο ΟΛΒ υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023
Ο ΟΛΒ υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023

Ο ΟΛΒ υποδέχτηκε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2023

 

 

 

Το πρώτο κρουζιερόπλοιο γι το 2023, το «» σημαίας Μάλτας, κατέπλευσε λίγο μετά τις 7.00 το πρωί, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 στο λιμάνι του Βόλου.

 

Το κρουαζιερόπλοιο προερχόμενο από νσταντινούπολης, μεταφέρει 470 επιβάτες και 403 άτομα πλήρωμα. Στο πλοίο επιβαίνουν πολίτες κυρίως από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ελλάδα. Θα παραμείνει στο Λιμένα του Βόλου για 11 ώρες και θα αποπλεύσει στις 18:00, με προορισμό τον Πειραιά.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι μήκους 162μ. και έχει δυναμικότητα πάνω από 400 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο υποδέχθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε.   Σωκράτης Αναγνώστου, μαζί με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Βόλου   εωργία Μποντού–Τοκαλή.

Από την πλευρά του, ο κ. Σωκράτης Αναγνώστου, καλωσόρισε τον πλοίαρχο του κρουαζιεροπλοίου  Νίκο Βασιλείου κι αντάλλαξαν αναμνηστικά δ.

Στο πλαίσιο αγαστής ς με τον Δήμο Βόλου, ο κ. Αναγνώστου με την αντιδήμαρχο Τουρισμού εωργία Μποντού – Τοκαλή, συζήτησαν με τον πλοίαρχο διάφορα ζητήματα που αφορούν στην κρουαζιέρα, στο λιμάνι του Βόλου και στην πόλη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αναγνώστου ανέφερε:  “Το 2023 είναι μία πολύ καλή χρονιά για το λιμάνι του Βόλου από άποψη αφίξεων κρουαζιεροπλοίων. Καλωσορίσαμε σήμερα, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με τον μέχρι τ προγραμματισμό, 64 κατάπλοι κρουαζιεροπλοίων έχουν προγραμματιστεί στο λιμάνι μας. Θέτουμε ψηλά των πήχη των διεκδικήσεών μας. Το λιμάνι του Βόλου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Μέσω της διασύνδεσης με το αεροδρόμιο Αγχιάλου και με σοβαρά βήματα, το λιμάνι του Βόλου, δύναται να καταστεί homeport λιμάνι, αυξάνοντας παράλληλα και την τουριστική δυναμική της πόλης. Ευχής έργο, να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα υπάρχουν και να υπάρξει των αρμοδίων, τις ημέρες κατάπλου των κρουαζιεροπλοίων, για δυνατότητα διάθεσης εισιτηρίων κι εκτέλεσης δρομολογίων με το τρενάκι του Πηλίου, εξυπηρετώντας τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση