Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » O  Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για την αέρια ρύπανση
O  Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για την αέρια ρύπανση

O  Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για την αέρια ρύπανση

Με αφορμή τα πολύ αυξημένα επίπεδα των αιωρούμενων μικροσωματιδίων pm 2,5 στην πόλη του Βόλου, που είναι σταθερά και καθημερινά πολύ πάνω από τα ανώτατα όρια που ορίζει η πολιτεία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας συστήνει την άμεση λήψη μέτρων από τον Δήμο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την κυβέρνηση.

Τα μικροσωματίδια pm 2,5 (που δυστυχώς είναι και οι μοναδικοί αέριοι ρύποι που μετριούνται στην πόλη μας) έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επιβλαβή για τη δημόσια υγεία τόσο από τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία όσο και από τη μελέτη Γουργουλιάνη /Σαχαρίδη που αφορά συγκεκριμένα την πόλη μας.

Τα μέτρα που προτείνονται είναι:

  1. Άμεση εγκατάσταση νέων σταθμών μέτρησης (περιλαμβανομένων και αυτών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) όλου του φάσματος της αέριας ρύπανσης σε ικανό αριθμό σημείων στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου καθώς και γύρω από τις βιομηχανίες της περιοχής μας.
  2. Η σε πραγματικό χρόνο (realtime) 24ωρη καταγραφή και προβολή των αποτελεσμάτων των μετρήσεων σε οθόνες αναρτημένες σε διάφορα σημεία της πόλης μας (πχ κτίριο περιφέρειας, Άγιος Νικόλαος, παραλία κ.λπ.) ώστε οι πολίτες να λαμβάνουν άμεσα γνώση.
  3. Η άμεση οικονομική ενίσχυση και η παροχή κινήτρων σε πολίτες του Βόλου για τη χρήση λιγότερο ρυπογόνων μέσων θέρμανσης.
  4. Συνεχείς έλεγχοι της κίνησης και των καυσαερίων των αυτοκινήτων που κινούνται στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου. Διευκόλυνση των πολιτών ώστε να επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  5. Απαγόρευση κάθε καύσης και για οποιοδήποτε λόγο μέχρι και τέλος Μαρτίου στο οικοδομικό συγκρότημα του Βόλου και πέριξ αυτού, με αυστηρότατες και άμεσα εκτελεστές ποινές για τους παραβάτες.
  6. Παρότρυνση, με διαφημιστική εκστρατεία, του περιορισμού της χρήσης τζακιού στην πόλη μας.
  7. Απαγόρευση κατασκευής τζακιών στις νέες οικοδομές στην πόλη του Βόλου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση