Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ο Δήμος Βόλου τιμά την τρίτη ηλικία
Ο Δήμος Βόλου τιμά την τρίτη ηλικία

Ο Δήμος Βόλου τιμά την τρίτη ηλικία

Με εκδήλωση με μουσικό πρόγραμμα και φαγητό και κρασί  σήμεραΣάββατο στις 6.30 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, σε μια γιορτή “τιμή” στην που καθιερώθηκε από τον Δήμο Βόλου, θα  γιορτάσουν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων με μουσικό πρόγραμμα, φαγητό, κρασί και χορό και χωρίς την ελάχιστη οικονομική συμμετοχή.

Η εκδήλωση, αν και είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί και φέτος στον χώρο του κέντρου “Θεόφιλος” στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου στο Πεδίον του Άρεως.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν τα μέλη όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου που θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας φαγητό και κρασί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων τους, εγκαινιάζοντας νέους χώρους με καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες, έχουν αποδείξει την έμπρακτη υποστήριξη των μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου στοχεύοντας στην ενθάρρυνση των πολιτών τρίτης ηλικίας για συμμετοχή σε δράσεις και εκδηλώσεις και κυρίως στην έμπρακτη μέριμνα της υγείας τους με ιατρικές εξετάσεις και ανάλογες ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, γνωστή ως “Παγκόσμια Ημέρα για την ” τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου από το 1990 με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με στόχο την αναγνώριση της συμβολής των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη με την εμπειριών και γνώσεων και τη βοήθεια που παρέχουν στις επόμενες γενιές βοηθώντας στην ανατροφή των παιδιών τους.

 

Η   του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας

Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

 «Την 1η Οκτωβρίου γιορτάζουμε και τιμούμε την ξεχωριστή προσφορά των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν δημιουργικά, ενεργά μέλη της σύγχρονης κοινωνίας καθώς και αστείρευτη πηγή αξιών, γνώσεων και εμπειριών.

Υποχρέωση μας είναι να στεκόμαστε με και σεβασμό δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν και στάθηκαν στο πλευρό μας, που στερήθηκαν, που θυσίασαν κομμάτια από την ζωή τους, που με περισσή και στοργή μας έδωσαν απλόχερα όσα έμαθαν και διδάχθηκαν από το μεγάλο σχολείο της ζωής.

Ας μη ξεχνούμε το ρόλο που διαδραματίζουν στη σημερινή συγκυρία, τα άτομα της ώριμης ηλικίας, παρά το βάρος των χρόνων τους, παίζουν εκ νέου έναν σημαντικότατο ρόλο στην ελληνική οικογένεια, παρέχοντας βοήθεια και στήριξη στα παιδιά τους, με διαφόρους τρόπους.

Εύχομαι ολόψυχα, σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σωματική – ψυχική υγεία και ευημερία».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση