Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Ο Δήμος Βόλου αντιδρά στην τοποθέτηση κοντέινερ στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου
Ο Δήμος Βόλου αντιδρά στην τοποθέτηση κοντέινερ στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου

Ο Δήμος Βόλου αντιδρά στην τοποθέτηση κοντέινερ στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου

Από το σχετικά με την απαράδεκτη ενέργεια τοποθέτησης στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου εστάλη στο η ακόλουθη επιστολή, που υπογράφει ο εκτελών δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου.

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριοι,

Για ακατανόητους, σε μας και στη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας, λόγους, συνεχίζετε να λειτουργείτε πειρατικά, σε βάρος της πόλης, αγνοώντας τις θέσεις και τις απόψεις των κορυφαίων πολιτικών, νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένων, οργάνων της πόλης και παρά το γεγονός ότι είστε διορισμένοι και, από κάθε άποψη, περαστικοί από τη θέση και το Βόλο, επιχειρείτε να επιβάλλετε ετσιθελικά τις αποφάσεις σας.

Η περίπτωση της τοποθέτησης στο Green Park, που αποτελεί μια χωρίς προηγούμενο, βάναυση, προσβολή της αισθητικής της πόλης, αλλά και της νοημοσύνης των πολιτών, είναι η κορύφωση της προκλητικής σας συμπεριφοράς, που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Ήδη ως Δημοτική Αρχή, που κατ’ εξοχήν εκφράζει τη κοινή γνώμη και λειτουργεί υπέρ της πόλης και όχι υπέρ συμφερόντων ιδιωτών, σας εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ακατανόητη, επαναλαμβάνουμε, αυτή επιλογή, που αποτελεί ένα ανοσιούργημα σε βάρος της αισθητικής της πόλης και καταπατά το δικαίωμα των πολιτών για ψυχαγωγία σε κοινόχρηστο χώρο, υπέρ των συμφερόντων επιχειρηματία.

Παρά ταύτα όχι απλώς κωφεύετε, αλλά έχετε επιδοθεί σε ένα πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας, που, θα κριθεί μέσω της Δικαιοσύνης. Όπως άλλωστε ενώπιον της Δικαιοσύνης θα κριθεί και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου, που εσείς θεωρείτε ότι σας ανήκει, αλλά εμείς ευθέως το αμφισβητούμε.

Ήδη οι άδειες που, περιέργως, εκδόθηκαν και μας αφορούν ανακαλούνται, ενώ σας κάνουμε γνωστό ότι συνδέσεις ύδρευσης και αποχέτευσης για το τερατούργημα αυτό, δεν πρόκειται να υπάρξουν. Επιπροσθέτως έχουμε προχωρήσει σε ένσταση προς το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) καθώς και σε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Επίσης στην έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρεται το εξής:

-Να διασφαλιστεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του υπό παραχώρηση χώρου κάτι που δεν έχει γίνει και

-Να μην δημιουργηθούν προβλήματα λειτουργίας και ασφάλειας στην εν λόγω περιοχή καθώς και προβλήματα περιβαλλοντικής όχλησης λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεννόηση με την οικεία Λιμενική Αρχή, τόσο κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και κατά την μετέπειτα λειτουργία του έργου το οποίο επίσης δεν έχει υλοποιηθεί.

Κατόπιν όλων αυτών σας καλούμε να αντιληφθείτε ότι δεν μπορείτε να αναλαμβάνατε αυθαίρετες πρωτοβουλίες και οφείλετε να συνεργάζεστε με τη Δημοτική Αρχή, που εκφράζει την βούληση των πολιτών του Βόλου και προς τούτο να ανακαλέσετε άμεσα την απόφασή σας. Άλλωστε το μάθημα της παραλίας και την οικτρή εικόνα που παρουσιάζει από πλευράς καθαριότητας, θα πρέπει να σας δείξει το δρόμο της υπευθυνότητας και της συνεργασίας.».

σ.σ. Ας πει η στους Βολιώτες τι εννοεί όταν αναφέρει “οι άδειες που, περιέργως, εκδόθηκαν και μας αφορούν ανακαλούνται…”

Ποιοί αλήθεια υπέγραψαν τις άδειες;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή ηλικιωμένης με  Covid 19 από την Σκόπελο #διακομιδή - https://t.co/gGSVPnb1Ld -

  • Φώφη Γεννηματά: Πάνδημη συγκίνηση σε ένα ενωτικό «αντίο» - https://t.co/U9ZCP1XTPa -

  • «Είμαι δυνατή»: Το μήνυμα της Ιωάννας προς κάθε γυναίκα - https://t.co/qpDtqMeqYy -

"Αλιεύοντας" την είδηση