Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » O Αθανάσιος Λιούπης για τη συμπλήρωση 46 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 
O Αθανάσιος Λιούπης για τη συμπλήρωση 46 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 

O Αθανάσιος Λιούπης για τη συμπλήρωση 46 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 

Με φορμή τη συμπλήρωση 46 ετών πό την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, ο Ν. Αθανάσιος Λιούπης παρευρέθηκε την Κυριακή το πρωί στο μνημόσυνο που τέλεσε η Ένωση Κυπρίων Ν. στον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης στις , τιμώντας τη θυσία των ηρώων της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, που έπεσαν για την Ελευθερία, την και την Εδαφική Ακεραιότητα της Κύπρου το 1974.

Ο κ. Λιούπης  προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «46 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

46 χρόνια δεν ξεχνούμε τους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, τους αεροπόρους και καταδρομείς του «Νοράτλας»,  που έχασαν τη ζωή τους, τους 1619 αγνοούμενους,  που οι συγγενείς τους ακόμη περιμένουν να μάθουν τι απέγιναν, την καταστροφή μνημείων πολιτισμού και υποδομών, τους 200.000 Ελληνοκύπριους,  που εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους .

Σ' αυτό το ρευστό γεωπολιτικό τοπίο πρέπει να δοθεί μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό, σύμφωνα το Διεθνές Δίκαιο. Μια ανεξάρτητη, ενιαίο κράτος,  όπου θα μπορούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν μαζί, να εργάζονται και να ευημερούν χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις.

46 χρόνια τώρα…Δεν ξεχνούμε…»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση