Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / O Αθανάσιος Λιούπης για τη συμπλήρωση 46 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 
O Αθανάσιος Λιούπης για τη συμπλήρωση 46 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 

O Αθανάσιος Λιούπης για τη συμπλήρωση 46 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης παρευρέθηκε την Κυριακή το πρωί στο μνημόσυνο που τέλεσε η Ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησία στον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης στις Αλυκές, τιμώντας τη θυσία των ηρώων της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, που έπεσαν για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Εδαφική Ακεραιότητα της Κύπρου το 1974.

Ο κ. Λιούπης  προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «46 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

46 χρόνια δεν ξεχνούμε τους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, τους Έλληνες αεροπόρους και καταδρομείς του «Νοράτλας»,  που έχασαν τη ζωή τους, τους 1619 αγνοούμενους,  που οι συγγενείς τους ακόμη περιμένουν να μάθουν τι απέγιναν, την καταστροφή μνημείων πολιτισμού και υποδομών, τους 200.000 Ελληνοκύπριους,  που εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Σ’ αυτό το ρευστό γεωπολιτικό τοπίο πρέπει να δοθεί μία δίκαιη λύση στο Κυπριακό, σύμφωνα το Διεθνές Δίκαιο. Μια Κύπρος ανεξάρτητη, ενιαίο κράτος,  όπου θα μπορούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν μαζί, να εργάζονται και να ευημερούν χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις.

46 χρόνια τώρα…Δεν ξεχνούμε…»

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι Θερμοπύλες και η Σαλαμίνα μας διδάσκουν….. - https://t.co/wLbJslmjMw -

  • Αλ.  Μεϊκόπουλος: «Εικόνα εγκατάλειψης στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπούλειου εν μέσω κορωναϊού»… - https://t.co/7HVsSJbnsJ -

  • Χρ. Τριαντόπουλος: Με ΣΔΙΤ το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου - https://t.co/54c825c3wS -

"Αλιεύοντας" την είδηση