Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

 

Την επισκέφθηκε στις 05/03/2021 ο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος , όπου συναντήθηκε με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Μαγνησίας Πύραρχο Γεώργιο Βλόντζο, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντιπύραρχο  Ευάγγελο Λιακόπουλο και τον  πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μαγνησίας  Απόστολο Κουφογιώργο.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε για ακόμη μία φορά το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η του  , όπου ένα κτίριο του 1957, στο κέντρο της πόλης, χωρητικότητας 25 ατόμων, αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου άτομα προσωπικό, δημιουργώντας άμεσο πρόβλημα τόσο στη λειτουργικότητα, όσο και στην αποδοτικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι πυροσβέστες δυσχεραίνονται δυσανάλογα στην πραγματοποίηση εκπαιδεύσεων και άλλων δραστηριοτήτων, τεράστιο πρόβλημα αποτελεί και το πάρκινγκ των πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ δυσανάλογη ενόχληση  προκαλείται και στους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι μόνη λύση αποτελεί η άμεση εγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος του Βόλου σε ένα σύγχρονο κτίριο, σε σημείο που να καλύπτει επαρκώς ολόκληρη την πόλη, όπου θα διασφαλίζεται η λειτουργική επάρκεια του Σώματος και ταυτόχρονα δεν θα δημιουργείται δυσανάλογη ενόχληση σε κατοίκους.

Ο επεσήμανε ότι για το θέμα είχε πραγματοποιήσει δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, διεκδικώντας την άμεση εγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σώματος σε νέο κτίριο και ότι ανέμενε το θέμα να έχει επιτέλους προχωρήσει.

Ωστόσο, όπως πληροφορήθηκε από τους παρευρισκόμενους, το έργο μετεγκατάστασης της ΠΥ Βόλου, ενώ είναι έτοιμο με πλήρες φάκελο εδώ και τρεις μήνες, ακόμα αναμένεται να ενταχθεί για χρηματοδότηση σε σχετικό ΣΔΙΤ.

Πρόσφατα o αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας άλλαξε τον στρατηγικό σχεδιασμό, αποφασίζοντας ότι θα ενταχθούν κατά προτεραιότητα σε ΣΔΙΤ για τα κτιριακά τους ζητήματα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και σε δεύτερη φάση οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νομών.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η πόλη του Βόλου είναι η έκτη στη σειρά μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα με μεγάλες δασικές εκτάσεις και ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων, ενώ ο Νομός Μαγνησίας είναι στην κατηγορία επικινδυνότητας 1 για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. «Η προτεραιοποίηση στη χρηματοδότηση των Υπηρεσιών για την επίλυση των κτιριακών τους προβλημάτων θα έπρεπε να δίνεται με βάση τις εξειδικευμένες ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής», σημείωσε εκτιμώντας ότι η αλλαγή στη στρατηγική εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου δημιουργεί αχρείαστη καθυστέρηση στην επίλυση του χρόνιου κτιριακού προβλήματος της ΠΥ Βόλου.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η πρόσφατη της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, με βάση την οποία ορίζεται ότι η κάλυψη του ενός εκ των δύο Οχημάτων Πυρασφάλειας εγκαταστάσεων ΣΥ.ΦΑ. Καρδίτσας (Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Καρδίτσας) για όλο το μήνα Μάρτιο θα πρέπει να γίνεται από υπαλλήλους της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας.

Ο βουλευτής ανέφερε πως σε έναν Νομό με τόσο αυξημένες ανάγκες πυρασφάλειας και με το Πυροσβεστικό του Σώμα να αναλαμβάνει συνεχώς νέες αρμοδιότητες (π.χ. πυρασφάλεια προσφυγικών εγκαταστάσεων ), στερείται λογικής βάσης η μετακίνηση προσωπικού για την κάλυψη αναγκών άλλων Νομών και μάλιστα με σημαντική χιλιομετρική απόσταση.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Αλέξανδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του έγινε μάρτυρας της ετοιμότητας και του άψογου συντονισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς μόλις οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για την παραλαβή δύο ύποπτων φακέλων στα ΕΛΤΑ Βόλου που ήταν άγνωστο αν περιέχουν σκόνη ή κάτι άλλο, οργανώθηκαν άμεσα για την έγκαιρη μετάβαση στο σημείο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

  • Μελέτη αποκατάστασης του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας - https://t.co/ogvBKXktq5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση