Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την 139η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την 139η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την 139η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό

Ίσως δεν είναι σε όλους γνωστό, αλλά η οδός 2ας Νοεμβρίου, η κεντρική οδός που συνδέει το Βόλο με τη Νέα Ιωνία, οφείλει την ονομασία της στη σημαντικότερη ίσως στιγμή της σύγχρονης ιστορίας του Βόλου, εκείνη της 2 Νοεμβρίου του 1881, όταν απελευθερώθηκε η πόλη από τον τουρκικό ζυγό και ανέπνευσε ελεύθερη, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας μετά από αιώνες.

Είχαν προηγηθεί τα ανεπιτυχή επαναστατικά κινήματα του 1854 και του 1878, όπου ειδικά το τελευταίο είχε κινητοποιήσει περισσότερο τη διεθνή κοινή γνώμη και σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές συνθήκες της εποχής οδήγησε στη συνθήκη του Βερολίνου το 1878 με την οποία συμφωνήθηκε η ενσωμάτωση της Θεσσαλίας (πλην Ελασσόνας) και τμήματος της Ηπείρου (Άρτα).

Έτσι λοιπόν στις 2 Νοεμβρίου είναι η 139η επέτειος της ελεύθερης πλέον, σύγχρονης ιστορίας της πόλης του Βόλου, που γνώρισε λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής της θέσης αλλά και του φυσικού της κάλλους σημαντική βιομηχανική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Στον τόπο μας και σε όλη την Ελλάδα, η ιστορία έχει καταγράψει ατελείωτες σελίδες θάρρους και αυταπάρνησης με αγώνες για τις πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά με μεγαλύτερο όλων εκείνο της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης.

Το ελάχιστο που οφείλουμε όλοι οι Έλληνες είναι να μην ξεχνούμε τις ύψιστες θυσίες των προγόνων μας. Με τις πράξεις μας να μην τις προδίδουμε αλλά να ενεργούμε πάντα σύμφωνα με το πνεύμα τους για τη δημιουργία μιας ελεύθερης, σύγχρονης, δυνατής Ελλάδας. Της Ελλάδας που υπήρξε λίκνο του πολιτισμού, της χς που γέννησε τις τέχνες, τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία την αλληλεγγύη.

Με αυτό το πνεύμα και εν μέσω των δύσκολων καιρών που βιώνουμε, οι πράξεις μας οφείλουν να προστατεύουν την μας και το λαό της. Οι πολιτικές θα πρέπει να ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την υγεία, την παιδεία και δεν μπορούν να είναι πεδία εφαρμογής αποσπασματικών ή αντικοινωνικών μέτρων.

Ο λαός μας αγωνίστηκε για αιώνες για να είναι αυτή η γωνιά που ονομάζεται Ελλάδα ελεύθερη. Και πραγματικά ελεύθερη, πραγματικά δυνατή και δημιουργική μπορεί να γίνει μόνο όταν ευημερούν οι πολλοί, και όχι λίγοι.

Με αυτές τις σκέψεις οι επέτειοι και οι τιμής δεν θα είναι απλά σημειακές αλλά ουσιαστικές αποδόσεις τιμής και μνήμης.

 

Για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι μεγάλες κρίσεις φέρνουν πάντα στην επιφάνεια λάθη, παραλείψεις και άστοχους χειρισμούς με τρόπο εμφατικό και αδυσώπητο.

Μετά τη δημόσια υγεία, την παιδεία, η κρίση του κορωνοϊού αναδεικνύει όσα ΔΕΝ έγιναν για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες πριν την πανδημία αλλά και το κρίσιμο 8μηνο από την έλευση της.

Η ίδια η κυβέρνηση μέσα από τις πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες ενημέρωσης για την καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας προειδοποιούσε τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις.

Τα φαινόμενα συνωστισμού, ωστόσο, στα μέσα μαζικής μεταφοράς που γίνονται καθημερινά υγειονομικές βόμβες με τους επιβάτες να εισέρχονται «με δικό τους ρίσκο» αποδεικνύουν τελικά ότι οι μόνες αποστάσεις που κρατάει αυτή η κυβέρνηση είναι από την πραγματικότητα.

Οι εικόνες ανθρώπων στοιβαγμένων μέσα σε τρένα, , μετρό με τους παρεπόμενους κινδύνους τόσο για τους εργαζομένους στα ΜΜΜ όσο και για το επιβατικό κοινό δεν πρέπει να εκπλήσσουν, αφού συνδέονται άμεσα με την κυβερνητική επιλογή να μειώσει τα δρομολόγια των Μέσων Σταθερής Τροχιάς τους μήνες μετά το lockdown συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Την ίδια στα αμαξοστάσια παραμένουν καθηλωμένα 170 λεωφορεία και 100 τρόλεϊ λόγω μικρών βλαβών αλλά και με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν οδηγοί, ενώ οδηγοί και που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αύξηση των δρομολογίων διατηρούνται ως αποσπασμένοι σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία. Ταυτόχρονα, καθυστερεί αδικαιολόγητα και η προμήθεια νέων συρμών για το μετρό.

Επί ΣΥΡΙΖΑ προκηρύχθηκε διαγωνισμός για 750 νέα λεωφορεία που περιελάμε και το κόστος ανταλλακτικών και συντηρήσεων για 12 χρόνια με στόχο να μπει ένα τέλος στις απευθείας αναθέσεις. Ωστόσο, η ΝΔ, στο πνεύμα του ευρύτερου «ξηλώματος» στο οποίο προχώρησε όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση, επέλεξε να ακυρώσει το διαγωνισμό.

Η πανδημία έπιασε και στην περίπτωση αυτή την κυβέρνηση στον ύπνο φέρνοντάς την αντιμέτωπη με την απραξία της στο κομμάτι των αστικών συγκοινωνιών. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι ακόμα και τώρα, με πάνω από 1.000 ενεργά τα ημερησίως και την πανδημία στο αποκορύφωμά της, η ΝΔ αντί να προχωρήσει σε αποφασιστικές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες ενίσχυσης επιλέγει να λειτουργήσει με όρους αποσπασματικούς, ακόμα και όρους σκοπιμότητας.

Αντί να ανακαλέσει τις αποσπάσεις οδηγών και μηχανικών στα γραφεία, αντί να επισπεύσει την επισκευή των βλαβών στα ακινητοποιημένα οχήματα και να επανεκκινήσει το διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για 750 νέα οχήματα, επιλέγει να επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία συνάπτοντας με τα ΚΤΕΛ σύμβαση με αμφίβολη τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των εσόδων του δημοσίου.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε σήμερα Επίκαιρη Ερώτηση στη ασκώντας δριμεία στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών που αφήνει τους πολίτες έρμαια στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση