Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Nέος προσωρινός γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ o Στέφανος Κανταρτζής
Nέος προσωρινός γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ o Στέφανος Κανταρτζής

Nέος προσωρινός γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ o Στέφανος Κανταρτζής

Nέος προσωρινός γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ ορίστηκε o Στέφανος Κανταρτζής, με κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε σήμερα το Δ.Σ.της επιχείρησης που συνεδρίασε εκτάκτως.

Στη συνεδρίαση ψήφισαν αρνητικά ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ.Βάιος Ζεμπέολγου, επισημαίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής του Στ. Τζίνη από τη θέση του γενικού διευθυντή.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ είναι εγνωσμένης αξίας και πως τη θέση έπρεπε να καταλάβει ο Νίκος Τουρναβίτης ως αρχαιότερο στέλεχος της επιχείρησης.

Επιλογή Ευθύνης: «Πέφτουν οι

Σε ανακοίνωσή της για την «καρατόμηση» του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Σταύρου Τζίνη, η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναφέρει τα εξής:«Δεν είναι μόνο ότι ο Α. διαπόμπευσε δημόσια τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Σταύρο Τζίνη, τον οποίο άλλωστε ο ίδιος είχε επιλέξει για τη συγκεκριμένη θέση. Ούτε ότι η 209/15-05- απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, για «παύση και του από τα καθήκοντα του αναπληρωτή γενικού διευθυντή», με την οποία προσπάθησαν εκ των υστέρων να «μπαλώσουν» όπως-όπως τα πράγματα, είναι εντελώς αναιτιολόγητη και αποτελεί μνημείο κατάλυσης κάθε έννοιας νομιμότητας και χρηστής ς (ΑΔΑ: 6ΛΑΙΟΕΠΘ- ΜΡΛ)
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9B%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%95%CE%A0%CE%98-%CE%9C%CE%A1%CE%9B?inline=true

Το πιο σοβαρό είναι το μήνυμα που στέλνουν. Την ώρα, λοιπόν, που η ΕΡΓΗΛ κάνει έφοδο στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, οι έχοντες την ευθύνη να υπερασπιστούν τη δημοτική Επιχείρηση «καρατομούν», με αυτόν μάλιστα τον «κανιβαλικό» τρόπο, ένα παλιό υπηρεσιακό στέλεχος, που έχει στην πλάτη του, από τον Απρίλιο του 2014, μια 300 χιλ. ευρώ από την ΕΡΓΗΛ, μόνο και μόνο επειδή είχε εκτελέσει το υπηρεσιακό του καθήκον.

Ποιο ήταν το «έγκλημά» του; Ότι ως τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ, τότε, είχε προχωρήσει στην έκδοση των προβλεπομένων από τον νόμο Αρνητικών Εντολών Πληρωμής, με τις οποίες επιδιώχθηκε να πάρει πίσω η ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ 5,5 εκατ. ευρώ, επειδή, όπως είχε αποκαλύψει και αποδείξει η Επιτροπή Παραλαβής του έργου που είχε συστήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, η εργολήπτρια εταιρία είχε εισπράξει το ποσό αυτό χωρίς να έχει εκτελέσει αντίστοιχες εργασίες (χώρια το επιπλέον ποσό που διεκδικούσε αυθαίρετα, για δήθεν εξωσυμβατικές εργασίες).

Μαζί με τον Στ.Τζίνη, η ΕΡΓΗΛ ξέσπασε, τότε, με το ίδιο μίσος και κατά του προέδρου της Επιτροπής Παραλαβής, Ηλία Ξηρακιά, καθώς και των δύο μελών της Επιτροπής, τους οποίους επίσης «φόρτωσε» με αγωγές 300 χιλ. ευρώ τον καθένα. Είναι προφανές πως η ΕΡΓΗΛ κατάλαβε πολύ καλά ότι το Πρωτόκολλο Παραλαβής του έργου αποτελούσε το σημείο-καμπή στην υπόθεση, που άλλαζε όλα τα και έφερνε πια τη ΔΕΥΑΜΒ σε θέση επιτιθέμενου.

Η ΕΡΓΗΛ κατάλαβε, δηλαδή, αυτό που υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει η δημοτική αρχή. Η οποία, αντί να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι επί τρία ολόκληρα χρόνια οδήγησε σε «αφλογιστία» το πιο ισχυρό που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή την με τις νόμιμες και τεκμηριωμένες αξιώσεις της, η σταθερή της έγνοια είναι να στοχοποιεί αυτούς που έκαναν ό,τι μπορούσαν, προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της Επιχείρησης.
Μέρα με τη μέρα, όμως, οι πέφτουν!

"Αλιεύοντας" την είδηση