Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παρέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου
Νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παρέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων παρέλαβε ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Ένα νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τύπου παρέλαβε η Α.Ε. Οργανισμός Λιμένος Βόλου την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 .


Το , το οποίο παραδόθηκε από την ανάδοχο ΓΕΡΑΝΟΛΙΜΕΝΙΚΗ Α.Ε., μετά από διεθνή διαγωνισμό, είναι του κατασκευαστικού οίκου KONECRANES, τύπου SMV4636TC5 και μέγιστης ανυψωτικής ικανότητας 46 τόνων.

Το κόστος της προμήθειας του μηχανήματος, ανέρχεται σε 477.000 πλέον ΦΠΑ και το 35% επί της καθαρής αξίας, χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020.

Οι σχετικές διαδικασίες για την ένταξη της προμήθειας στο ΕΣΠΑ ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και η Α.Ε. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά την Θεσσαλίας για την στήριξή της.

Με το νέο , το οποίο θα χειρίζεται το έμπειρο προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος, επιτυγχάνεται αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και φορτοεκφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, καθώς το μηχάνημα, μπορεί να στοιβάζει μέχρι πέντε εμπορευματοκιβώτια καθ’ ύψος και μέχρι τρεις σειρές σε πλάτος.

Επιπλέον, είναι πιο φιλικό προς το , καθώς έχει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και κινητήρα κατηγορίας EU5 και πιο ασφαλές στην εκτέλεση των εργασιών και βελτιώνονται οι υπηρεσίες του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, στη εμπορευματοκιβωτίων.

Τα εμπορευματοκιβώτια συμμετέχουν σήμερα σε μεγάλο ποσοστό στις θαλάσσιες μεταφορές και η διακίνησή τους, αναπτύσσεται συνεχώς και ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την αγορά του παραπάνω μηχανήματος και με την προμήθεια ενός νέου γερανού μέσα στους προσεχείς μήνες, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αναβαθμίζει σημαντικά τις υπηρεσίες που παρέχει, αυξάνει την αναπτυξιακή του δυναμική και ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του λιμανιού, ευελπιστώντας στη σημαντική της κίνησης των εμπορευματοκιβωτίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πνιγμός 73χρονου στα #Πλατανίδια #Πλατανίδια - https://t.co/nHgDbIEPTH -

  • Έπεσε #δένδρο στην οδό Κύπρου  #δένδρο - https://t.co/y8KCzAyi8F -

  • Τροχαίο στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #τροχαίοατύχημα - https://t.co/dCzvE8nHRA -

"Αλιεύοντας" την είδηση