Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”
Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”

Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”

  H Urbanact μετμορφώνει το Βόλο στην πρώτη πόλη στην Ελλάδ με Ανοιχτό “Μουσείο” Δημόσιων Τοιχογραφιών, με πάνω από 35 μεγάλες δημόσιες τοιχογραφίες, διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης.

Η Urbanact πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ για μια πιο όμορφη πόλη, δημιουργώντας πλέον την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που φιλοξενεί πάνω από 35 μεγάλες τοιχογραφίες σε δημόσιο χώρο, από και ξένους καλλιτέχνες.

Η παρούσα τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον Έλληνα καλλιτέχνη Taxis, σε μια από τις εργατικές κατοικίες στην περιοχή “Κουφόβουνο” στη , επί της οδού Παπαρήγα. Ο τίτλος του έργου “October ”.

Οι τοιχογραφίες υλοποιούνται με την εθελοντική συμμετοχή-προσφορά των καλλιτεχνών για την πόλη του και αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών της Urbanactαπο το 2002 να παρέμβει σε δημόσιους χώρους της πόλης, να ομορφύνει σημεία, να αναπτύξει ένα δι των καλλιτεχνών με τη πόλη σε μια συμμετοχική διαδικασία και να δώσει μια διαφορετική νότα και έμπνευσης στους κατοίκους.

Τέλη Οκτωβρίου παραδίδεται μία ακόμη μεγάλη τοιχογραφία από τον Έλληνα καλλιτέχνη Same84, ο οποίος είναι γνωστός στο Βόλο πέρα από τις πολλές τοιχογραφίες του σε αλλά κυρίως για την εντυπωσιακή του τοιχογραφία στο Κολυμβητήριο  του .

Οι τοιχογραφίες είναι όπως πάντα “ανοιχτές” στο κοινό που μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την τους και να συζητούν με τους καλλιτέχνες.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση