Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”
Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”

Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”

  H μεταμορφώνει το Βόλο στην πρώτη πόλη στην με Ανοιχτό “Μουσείο” Δημόσιων Τοιχογραφιών, με πάνω από 35 μεγάλες δημόσιες τοιχογραφίες, διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης.

Η πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ για μια πιο όμορφη πόλη, δημιουργώντας πλέον την πρώτη πόλη στην που φιλοξενεί πάνω από 35 μεγάλες τοιχογραφίες σε δημόσιο χώρο, από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Η παρούσα τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον Έλληνα καλλιτέχνη Taxis, σε μια από τις εργατικές κατοικίες στην περιοχή “Κουφόβουνο” στη Νέα Ιωνία, επί της οδού Παπαρήγα. Ο τίτλος του έργου “October ”.

Οι τοιχογραφίες υλοποιούνται με την εθελοντική συμμετοχή-προσφορά των καλλιτεχνών για την πόλη του Βόλου και αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών της Urbanactαπο το 2002 να παρέμβει σε δημόσιους χώρους της πόλης, να ομορφύνει σημεία, να αναπτύξει ένα διάλογο των καλλιτεχνών με τη πόλη σε μια συμμετοχική διαδικασία και να δώσει μια διαφορετική νότα και έμπνευσης στους κατοίκους.

Τέλη Οκτωβρίου παραδίδεται μία ακόμη μεγάλη τοιχογραφία από τον Έλληνα καλλιτέχνη Same84, ο οποίος είναι γνωστός στο Βόλο πέρα από τις πολλές τοιχογραφίες του σε σχολεία αλλά κυρίως για την εντυπωσιακή του τοιχογραφία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο  του Βόλου.

Οι τοιχογραφίες είναι όπως πάντα “ανοιχτές” στο κοινό που μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την τους και να συζητούν με τους καλλιτέχνες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση