Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”
Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”

Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”

  H Urbanact μεταμορφώνει το Βόλο στην πρώτη πόλη στην Ελλάδα με Ανοιχτό “Μουσείο” Δημόσιων Τοιχογραφιών, με πάνω από 35 μεγάλες δημόσιες τοιχογραφίες, διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης.

Η Urbanact πρόσθεσε ένα ακόμη κομ στο παζλ για μια πιο όμορφη πόλη, δημιουργώντας πλέον την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που φιλοξενεί πάνω από 35 μεγάλες τοιχογραφίες σε χώρο, από Έλληνες και ξένους .

Η παρούσα τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον Έλληνα καλλιτέχνη Taxis, σε μια από τις εργατικές κατ στην περιοχή “Κουφόβουνο” στη έα Ιωνία, επί της οδού Παπαρήγα. Ο τίτλος του υ “October ”.

Οι τοιχογραφίες υλοποιούνται με την εθελοντική συμμετοχή-προσφορά των καλλιτεχνών για την πόλη του Βόλου και αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών της Urbanactαπο το 2002 να παρέμβει σε υς χώρους της πόλης, να ομορφύνει σημεία, να αναπτύξει ένα δι των καλλιτεχνών με τη πόλη σε μια συμμετοχική διαδικασία και να δώσει μια διαφορετική νότα και έμπνευσης στους κατοίκους.

Τέλη Οκτωβρίου παραδίδεται μία ακόμη μεγάλη τοιχογραφία από τον Έλληνα καλλιτέχνη Same84, ο οποίος είναι γνωστός στο Βόλο πέρα από τις πολλές τοιχογραφίες του σε σχολεία αλλά κυρίως για την εντυπωσιακή του τοιχογραφία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο  του Βόλου.

Οι τοιχογραφίες είναι όπως πάντα “ανοιχτές” στο κοινό που μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την τους και να συζητούν με τους .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση