Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ / Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”
Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”

Νέο γκράφιτι τις εργατικές κατοικίες στο “Κουφόβουνο”

  H Urbanact μεταμορφώνει το Βόλο στην πρώτη πόλη στην Ελλάδα με Ανοιχτό “Μουσείο” Δημόσιων Τοιχογραφιών, με πάνω από 35 μεγάλες δημόσιες τοιχογραφίες, διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης.

Η Urbanact πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ για μια πιο όμορφη πόλη, δημιουργώντας πλέον την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που φιλοξενεί πάνω από 35 μεγάλες τοιχογραφίες σε δημόσιο χώρο, από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Η παρούσα τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον Έλληνα καλλιτέχνη Taxis, σε μια από τις εργατικές κατοικίες στην περιοχή “Κουφόβουνο” στη Νέα Ιωνία, επί της οδού Παπαρήγα. Ο τίτλος του έργου “October ”.

Οι τοιχογραφίες υλοποιούνται με την εθελοντική συμμετοχή-προσφορά των καλλιτεχνών για την πόλη του Βόλου και αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών της Urbanactαπο το 2002 να παρέμβει σε δημόσιους χώρους της πόλης, να ομορφύνει σημεία, να αναπτύξει ένα διάλογο των καλλιτεχνών με τη πόλη σε μια συμμετοχική διαδικασία και να δώσει μια διαφορετική νότα και έμπνευσης στους κατοίκους.

Τέλη Οκτωβρίου παραδίδεται μία ακόμη μεγάλη τοιχογραφία από τον Έλληνα καλλιτέχνη Same84, ο οποίος είναι γνωστός στο Βόλο πέρα από τις πολλές τοιχογραφίες του σε σχολεία αλλά κυρίως για την εντυπωσιακή του τοιχογραφία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο  του Βόλου.

Οι τοιχογραφίες είναι όπως πάντα “ανοιχτές” στο κοινό που μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την δημιουργία τους και να συζητούν με τους καλλιτέχνες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συγκρότηση Επιτροπής Ισότητας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/EPixFVRwj6 -

  • Καθαρισμός δεξαμενών ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΡΦ - https://t.co/Zf9kvff77y -

  • Tablets διατέθηκαν στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ρήγα Φεραίου - https://t.co/l4Vld8Xi5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση