Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Νέο αυτοκινούμενο γερανό παραλαμβάνει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου
Νέο αυτοκινούμενο γερανό παραλαμβάνει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Νέο αυτοκινούμενο γερανό παραλαμβάνει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να παραλάβει ο Οργανισμός Λιμένος , τον νέο αυτοκινούμενο γερανό, δαπάνης 2.980.000 ευρώ και χρηματοδότηση κατά 35% από το 2014 – 2020 και το υπόλοιπο από ίδιους πόρους του ΟΛΒ.

Ο νέος αυτοκινούμενος γερανός έχει δυνατότητα λειτουργίας είτε μέσω κινητήρα είτε μέσω ηλεκτρικής σύνδεσης από εξωτερική παροχή. Ο γερανός, ανυψωτικής ικανότητας 125τον, είναι ο μεγαλύτερος σε δυναμικότητα γερανός που θα διαθέτει ο λιμένας .

Τεχνικό κλιμάκιο της ΟΛΒ, μετέβη στην Ιταλία, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του κατασκευαστικού οίκου, προκειμένου να παραστούν στους τελικούς ελέγχους – δοκιμές πριν ο γερανός σταλεί στο λιμάνι του Βόλου.
 
Ο γερανός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενικό φορτίο, ανελκύσεις-καθελκύσεις σκαφών με χρήση γάντζου, ενώ με την προσαρμογή της κατάλληλης αρπάγης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορευματοκιβώτια (Ε/Κ – container), αλλά και για χύδην φορτία.

Η μεγαλύτερη δυναμικότητα του γερανού θα συμβάλει στην της ικανότητας φορτοεκφόρτωσης, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα σε πλάτος πλοία.  

Τον νέο γερανό θα χειρίζεται εκπαιδευμένο προσωπικό του ΟΛΒ, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι σε συνδυασμό με το νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων τύπου , που παραλήφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, αποτελούν δύο σημαντικές «ενέσεις» στον εκσυγχρονισμό του παλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού.


Η πρόεδρος της ΟΛΒ Α.Ε. Βίκυ Μήτρου δήλωσε: «Ο γερανός που πρόκειται να παραλάβουμε μαζί με το μηχάνημα που έχουμε ήδη παραλάβει και βρίσκεται σε λειτουργία ίσως αποτελούν και την αρχή για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό λιμάνι, όπως αυτό οραματίζονται όλοι οι Βολιώτες. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη μας, αλλά και στις προηγούμενες διοικήσεις που μαζί με το δυναμικό της ΟΛΒ ετοίμασαν το έδαφος για να έχει την τιμή η σημερινή να έχει σύντομα σε λειτουργία τον γερανό».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τις υπηρεσίες για την αγαστή συνεργασία που υπήρξε με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΟΛΒ κι όπως επεσήμανε «Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του 2014-2020 και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, εντάχθηκε στο , η προμήθεια του νέου αυτοκινούμενου γερανού. Με το νέο γερανό, εκσυγχρονίζεται ο που διαθέτει το λιμάνι, επιτυγχάνοντας σημαντική αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες του λιμένος. Με το νέο γερανό, ενισχύεται η αναπτυξιακή δυναμική και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του λιμανιού, ευελπιστώντας παράλληλα και στην της διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων». 

Στοχεύοντας και στη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος, ο νέος γερανός είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον, με καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τριάντα πέντε θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/FAmZnN8Ocw -

  • Βελτιώνονται τα #γήπεδα Σούρπης, Ευξεινούπολης και Πλατάνου #γήπεδα #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/LsV2nTL409 -

  • Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν #πρέσβηςτουΑζερμπαϊτζάν - https://t.co/wjLHnSRgRy -

"Αλιεύοντας" την είδηση