Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Νέα πορεία διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου
Νέα πορεία διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου

Νέα πορεία διαμαρτυρίας της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου

Για άλλη μια Πέμπτη η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου σε πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγ. Νικολάου και θα συνεχίσει κατά μήκος της Ερμού ως την πλατεία Πανεπιστημίου για να κατευθυνθεί στην παραλία και να ολοκληρωθεί στο Πανεπιστήμιο.

Είναι σημαντική η παρουσία όλων. Η ποιότητα ζωής μας έχει υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια που άρχισε η καύση σκουπιδιών αλλά ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που απανωτά φτάνουν πλοία που ξεφορτώνουν επικίνδυνα απόβλητα από άλλες χώρες για να καούν στους κλιβάνους παλιάς τεχνολογίας της ΑΓΕΤ-Lafarge.

Οι ποσότητες σκουπιδιών που καίγονται έχουν πολλαπλασιαστεί, ποσότητες οι οποίες πρόκειται τουλάχιστον να πενταπλασιαστούν σύμφωνα με την άδεια που έχει η βιομηχανία να καίει ανά έτος. Αυτό συνεπάγεται έκλυση διοξινών και άλλων αέριων ρύπων και βαρέων μετάλλων που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, που καταστρέφουν τα τοπικά μας προϊόντα και υποβιβάζουν την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Όλοι οφείλουν να επαναστατήσουν, να καταγγείλουν κάθε Πέμπτη την οσμή καμένου πλαστικού και να απαιτήσουν την παύση της καύσης σκουπιδιών που μόνο αρνητικές συνέπειες έχει για τους πολίτες. Κανένα κέρδος για αυτούς, μόνο για τους ολίγους κρατούντες την εξουσία και το χρήμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μετά από καυγά πυροβόλησε έξω από καφέ-μπαρ στη Ν.Ιωνία - https://t.co/dwr23yeCig -

  • Άνετη επικράτηση του Γ.Σ.Β. επί του Ολυμπιακού Βόλου στο γυναικείο βόλλεϋ - https://t.co/mVk6A3Pmfz -

  • Τζογαδόροι σε καφέ στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/KAnN29dba7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση