Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Νέα οδογέφυρα στον Ξηριά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Νέα οδογέφυρα στον Ξηριά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέα οδογέφυρα στον Ξηριά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην κατασκευή νέας οδογέφυρας επί του χειμάρρου Ξηριά στο σημείο όπου ενώνεται η συνοικία έο Δέλτα έας Ιωνίας με το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες» προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Οικονομική Επιτροπής άναψε το φως για την υπογραφή της σύμβασης του υ, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Ένα ακόμη έργο ουσίας στον Βόλο, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς το επόμενο διάστημα προχωράμε στην υπογραφή της σύμβασης» δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες κατασκευάζουμε νέα οδογέφυρα για την ασφαλή πρόσβαση στις «Άσπρες Πεταλούδες», ένα ίδρυμα με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα και προσφορά στην πόλη του Βόλου. Αλλάζουμε την στην περιοχή, δημιουργούμε συνθήκες ασφαλούς διέλευσης για οχήματα και πεζούς, αλλά και συνθήκες ς έναντι πλημμυρικών φαινομένων».

Η γέφυρα

Η νέα γέφυρα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 6,00 μ με πεζοδρόμια εκατέρωθεν καθαρού πλάτους έκαστο 1,50 μ.

Το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 35,00 μ δύο ανοιγμάτων με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα.

Ο φορέας της γέφυρας θα είναι πλάκα με διάκενα στατικού ύψους 1,10 -1.20 μ., προεντεταμένη από σκυρόδεμα C35/45.

Το μεσόβαθρο και τα ακρόβαθρα θα είναι από σκυρόδεμα C35/45

Η θεμελίωση του φορέα θα γίνει με ένχυτους φρεατοπασσάλους διαμέτρου 1,00μ από σκυρόδεμα C20/25.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει:

-τη διευθέτηση των πρανών του χειμάρρου ανάντη και κατάντη της έφυρας

-τη συναρμογή της γέφυρας με τον υπάρχοντα δρόμο Μενέλαου Λουντέμη και τις απαραίτητες υπερύψωσης του υπάρχοντος στο ύψος της γέφυρας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση