Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Νέα οδογέφυρα στον Κραυσίνδωνα
Νέα οδογέφυρα στον Κραυσίνδωνα

Νέα οδογέφυρα στον Κραυσίνδωνα

Η προχωρά στη δημοπράτηση της κατασκευής νέας οδογέφυρας στο Βόλο, στην προέκταση της οδό Χαϊδαρίου, επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σε του ο αναφέρει πως: «Δίνουμε άμεση, ασφαλή  πρόσβαση στους κατοίκους της δυτικής πλευράς του Κραυσίδωνα, δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα  που αντιμετωπίζει  η περιοχή, μετά την κατασκευή  του περιφερειακού του Βόλου». «Σε συνεργασία με την αεριφερειάρχη ς , τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες,  δημοπρατούμε ένα έργο ουσίας που βελτιώνει την καθημερινότητα και τις συνθήκες μετακίνησης των ανθρώπων. Βρισκόμαστε σε συνεχή κίνηση,  αξιοποιούμε όλα τα  που έχουμε στη διάθεσή μας όπως το μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα  «Αντώνης Τρίτσης», διεκδικούμε, σχεδιάζουμε  και κατασκευάζουμε  χρήσιμα , στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων για καλύτερη ποιότητα ζωής» προσθέτει ο κ. Αγοραστός.

Η νέα γέφυρα στον Κραυσίδωνα

Η νέα γέφυρα θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 6,00 μ με πεζοδρόμια εκατέρωθεν καθαρού πλάτους έκαστο 1,50 μ.

Το συνολικό μήκος της γέφυρας θα είναι 34,40 μ δύο ανοιγμάτων με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα.

Ο φορέας της γέφυρας θα είναι πλάκα με διάκενα στατικού ύψους 1,10 μ., προεντεταμένη από σκυρόδεμα C35/45.

Το μεσόβαθρο της γέφυρας αποτελείται από τρεις στύλους διαμέτρου 0,80μ από σκυρόδεμα C35/45.

Τα ακρόβαθρα θα έχουν πάχος 1,00 μ. και μαζί με τους κεφαλόδεσμους και τους αναγκαίους τοίχους αντιστήριξης θα είναι από σκυρόδεμα C30/37.

Η θεμελίωση του φορέα θα γίνει με έγχυτους φρεατοπασσάλους διαμέτρου 1,00μ και βάθους 17,00 μ- από σκυρόδεμα C20/25.

Επίσης  το έργο περιλαμβάνει και την μετατόπιση του αναβαθμού του χειμάρρου, που βρίσκεται κατάντι της γέφυρας, ανάντι αυτής, μαζί με  τους απαραίτητους πλευρικούς τοίχους αντιστήριξης που απαιτούνται.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση