Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Nέα αναβολή στην ΕΠΖ για αφαίρεση άδειας μάρκετ
Nέα αναβολή  στην ΕΠΖ για αφαίρεση άδειας μάρκετ

Nέα αναβολή στην ΕΠΖ για αφαίρεση άδειας μάρκετ


Τρίτη αναβολή, εν αναμονή απάντησης από τη Νομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στο θέμα ανάκλησης ς και λειτουργίας σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας, ενώ αποφασίστηκε και η κοπή δύο δένδρων στο Βόλο και στην .

Στη παραβρέθηκε εκπρόσωπος της εταιρίας που ζήτησε παράταση διότι έστειλε τα έγγραφα στη νομική υπηρεσία της Πυροσβεστικής και είπε ότι το θέμα είναι σε εξέλιξη, ενώ προσκόμισε την αλληλογραφία.

Υπηρεσιακός παράγοντας τόνισε ότι το σούπερ μάρκετ έχει πυρασφάλεια, αλλά η Π.Υ. Βόλου λέει ότι είναι για άλλη χρήση και το θέμα έφτασε στο Νομικό Τμήμα του Αρχηγείου. Υπάρχουν θέματα με τη νομοθεσία χαρακτηρίζονται σε χαμηλού, μεσαίου και υψηλού κινδύνου και υπάρχει θέμα με την ορολογία Πυροσβεστικής και Υγειονομικού, ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και μέλος της ς Απ. Μαλαματίνης πρότεινε να δοθεί αναβολή και να πιέσει ο ιδιώτης για γρήγορη απάντηση και τελικά η αποφάσισε να δοθεί και τρίτη παράταξη για 20 ημέρες, διότι δεν έλαβε οριστική απάντηση για να δικαιολογήσει την απόφασή της.

Εν τω μεταξύ, το θέμα της επανεξέτασης κοπής δέντρου (Σφενδάμι) που βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου μεταξύ των οδών Γαμβέτα-Αφήσου, βάσει της υπ” αριθ. 649/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, υπηρεσιακή παράγοντας ανέφερε ότι η προηγούμενη απόφαση Δ.Σ. έλεγε ότι εγκρίνεται η κοπή του δένδρου, αλλά πρέπει να εξεταστεί η εναλλακτική λύση, μετά από πρόταση του Κ. Γαργάλα.
«Επανεξετάσαμε το θέμα έγινε ξανά αυτοψία και προτείνουμε ότι μακροσκοπικά το δένδρο είναι υγιές, αλλά έχει πάρει κλίση και σε συνδυασμό με βάρος κλαδιών και την παρεμπόδιση της κίνησης απορριμματοφόρων προτείνουμε την κοπή του», είπε η υπηρεσιακή παράγοντας.
Αν και η Τροχαία Βόλου δήλωσε εγγράφως ότι δεν παρεμποδίζεται η διέλευση πεζών και τροχοφόρων, ο Απ. Μαλαματίνης δήλωσε ότι από τη φαίνεται ότι δεν περνούν μεγάλα οχήματα, προτείνοντας ότι την εισήγηση της υπηρεσίας για κοπή του.

Υπάλληλος Καθαριότητας του Δήμου είπε ότι όταν δούλευε οδηγός απορριμματοφόρου και περνούσε από το σημείο η Τροχαία δεν έδωσε ποτέ λύση και ο ίδιος ακινητοποιούσε το όχημά του για ώρες, ώστε να ξυπνήσει οδηγός που είχε παρκάρει (καθώς τα κλαδιά του δένδρου εμπόδιζαν) για να περάσει.
Τελικά η Επιτροπή, που συνεδρίασε απουσία συμβούλων των μειοψηφιών, αποφάσισε ομόφωνα να κοπεί το δένδρο με αντιστάθμιση περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Τέλος, η ΕΠΖ αποφάσισε ομόφωνα την κοπή δένδρου δέντρου (Κουκουναριά) που βρίσκεται στην οδό Τριανταφύλλου αρ.19, στην . Στη παραβρέθηκε ο ιδιοκτήτης σπιτιού που είπε ότι οι ρίζες του δένδρου έχουν γκρεμίσει τοιχίο περίφραξης στράβωσαν τα κάγκελα και οι ρίζες βγήκαν στην αυλή και στα πλακάκια, προκαλώντας μεγάλη ζημιά. «Οικολόγος είμαι αλλά κινδυνεύει το σπίτι μου. Υπόσχομαι να φυτέψω 10 δένδρα στο βουνό. Τα δένδρα αυτά δεν μπορούν να σταθούν σε ένα πεζοδρόμιο 1,5 μέτρο», τόνισε.

Η υπηρεσία είπε ότι υπάρχει πρόβλημα και αυτοψία μηχανικού της Πολεοδομίας που επιβεβαιώνει το πρόβλημα. Μάλιστα τόνισε ότι το θέμα είχε έρθει ξανά στην επιτροπή προ τριετίας αλλά οι ζημιές δεν ήταν τόσο εκτεταμένες.
Τελικά, επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος ς Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής πρότεινε την κοπή του δένδρου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση