Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο  
Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο  

Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο  

Τιμώμενη Μεσογειακή πόλη η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Η Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας του θεσμού αυτού, τον Ιούνιο του 2015, στο πλαίσιο του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού» της «Μαγνήτων Κιβωτού», «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της Θάλασσας», αλλά και της  υλος του στόχου για την καθιέρωση Θεσμών, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με άλλους .

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 2015, του 2016, του 2017 και του 2018, επανερχόμαστε και φέτος με την 5η συνεχή επαναδιοργάνωση της  «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», με περισσότερες συνεργασίες, πλουσιότερο πρόγραμμα δράσεων και  εκδηλώσεων, και συνέχιση της τιμητικής αναφοράς σε Μεσογειακές περιοχές.

Για την εφετινή χρονιά, τιμάται  η Μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου και μάλιστα με την παρουσία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Β΄.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2019», θα πραγματοποιηθεί  από την Πέμπτη 6 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, στον ίδιο χώρο, που καθιερώθηκε πλέον στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αλλά και στο », στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου «Βασίλης Πολύμερος», στο «Κτίριο Τσικρίκη» της  Εταιρείας Αξιος και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου ς, και στην παραλία των Αλυκών.

Συνδιοργανώνεται και φέτος τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), την Περιφέρεια ς- Περιφερειακή ενότητα ς και Βορείων Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Θα συμμετέχουν Αθλητικοί και πολιτιστικοί και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.

Η σημαντικότερη αναφορά στον εφετινό εορτασμό, είναι η απόφαση της Μητροπόλεως και όλων των συνδιοργανωτών φορέων να τιμήσουν τη Μεσογειακή πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» και όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς, καλούν τους πολίτες να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά τους.

Αναλυτικά στοιχεία για  τους στόχους, τις προοπτικές και το πρόγραμμα της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο 2019» θα αναλύσουν, ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού» Ιγνάτιος, η αντιπεριφερειάρχης ς και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος και ο διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. Παντολέων Σκάγιαννης και Γεώργιος Τοζίδης την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 και ώρα 12.00, στον Β΄ όροφο των γραφείων του Ο.Λ.Β.  Α.Ε. στο λιμάνι του Βόλου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση