Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / «Ναι» στην ενίσχυση των υφιστάμενων ΒΙ.ΠΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης
«Ναι» στην ενίσχυση των υφιστάμενων ΒΙ.ΠΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Ναι» στην ενίσχυση των υφιστάμενων ΒΙ.ΠΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον γεν. γραμματέα Βιομηχανίας Ι. Κυριακού

Θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση, στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση των υφιστάμενων Επιχειρηματικών Πάρκων και των Βιομηχανικών Περιοχών του Νομού Μαγνησίας, συζήτησε σε πρόσφατη συνάντησή του ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Κυριακού.

Η συνάντηση αυτή ήρθε μετά το πρόσφατο «πράσινο φως» για και των υφιστάμενων ΒΙ.ΠΕ –αφορά και στην Α’ ΒΙ.ΠΕ - από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΝΕΠ 2021-2025, που έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης στον κ. Λιούπη απαντώντας σε σχετική αναφορά του βουλευτή.

Οι κ.κ. Λιούπης και Κυριακού συζήτησαν ακόμη την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙ. ΠΕ , ώστε να διέλθει ασφαλώς η , χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι υφιστάμενοι κοινόχρηστοι πρασίνου.

Μάλιστα, ο Φορέας Διαχείρισης της Α ΒΙ.ΠΕ είχε ήδη αποστείλει σχετικό αίτημα στον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας επισημαίνοντας « το κοινό συμφέρον των εγκατεστημένων επιχειρήσεων».

Ο κ. Λιούπης τόνισε πως η επιβεβλημένη ενίσχυση των συγκεκριμένων δομών, μπορεί να αποτελέσει ιδίως στη μετά εποχή, σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο αυτόματα προσελκύει επενδύσεις, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα, βελτιώνοντας το εισόδημα και την στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας.

Επιπλέον, ο βουλευτής ανέφερε στον γενικό γραμματέα πως το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έντονα την επιχειρηματική κοινότητα, καθόσον για το συγκεκριμένο θέμα επιστολές απέστειλαν το , ο Φορέας Διοίκησης και Διαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, όσο και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών.

Ο κ. Κυριακού γνώριζε λεπτομερώς τα θέματα για το ρυμοτομικό σχέδιο και τα αιτήματα των επιχειρηματιών. Επισήμανε στον κ. Λιούπη πως θα προχωρήσει με τις του Υπουργείου τις απαραίτητες ενέργειες ή ακόμη και τις πιθανές νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες, πάντα σε συνεννόηση με τους όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Τέλος, αναφορικά με την έργων αναβάθμισης των υποδομών στις υφιστάμενες ΒΙ.ΠΕ, ο κ. Κυριακού επανέλαβε στον κ. Λιούπη τη θετική απάντηση του υπουργού, τονίζοντας ότι η ενίσχυσή τους θα προέλθει τόσο από προγράμματα που θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική Περίοδο 2021-2027 , αλλά από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΝΕΠ 2021-2025 (στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση