Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » «Ναι» στην ενίσχυση των υφιστάμενων ΒΙ.ΠΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης
«Ναι» στην ενίσχυση των υφιστάμενων ΒΙ.ΠΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Ναι» στην ενίσχυση των υφιστάμενων ΒΙ.ΠΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Συνάντηση Αθ. πη με τον γεν. γραμματέα Βιομηχανίας Ι. Κυριακού

Θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση, στον εκσυγχρονισμό και στην ενίσχυση των υφιστάμενων Επιχειρηματικών Πάρκων και των Βιομηχανικών Περιοχών του Νομού Μαγνησίας, συζήτησε σε πρόσφατη συνάντησή του ο ς Ν. Μαγνησίας της Νέας ς  Αθανάσιος πης με τον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Κυριακού.

Η συνάντηση αυτή ήρθε μετά το πρόσφατο «πράσινο » για και των υφιστάμενων ΒΙ.ΠΕ –αφορά και στην Α' ΒΙ.ΠΕ Βόλου- από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΝΕΠ 2021-2025, που έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης στον κ. Λιούπη απαντώντας σε σχετική αναφορά του .

Οι κ.κ. Λιούπης και Κυριακού συζήτησαν ακόμη την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της ΒΙ. ΠΕ Βόλου, ώστε να διέλθει ασφαλώς η , χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι υφιστάμενοι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου.

Μάλιστα, ο Φορέας Διαχείρισης της Α ΒΙ.ΠΕ είχε ήδη αποστείλει σχετικό αίτημα στον γενικό γραμματέα Βιομηχανίας επισημαίνοντας « το κοινό συμφέρον των εγκατεστημένων επιχειρήσεων».

Ο κ. Λιούπης τόνισε πως η επιβεβλημένη ενίσχυση των συγκεκριμένων δομών, μπορεί να αποτελέσει ιδίως στη μετά Covid εποχή, σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο αυτόματα προσελκύει επενδύσεις, αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα, βελτιώνοντας το εισόδημα και την στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Μαγνησίας.

Επιπλέον, ο βουλευτής ανέφερε στον γενικό γραμματέα πως το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί έντονα την επιχειρηματική κοινότητα, καθόσον για το συγκεκριμένο θέμα επιστολές απέστειλαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Φορέας Διοίκησης και Διαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, όσο και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών.

Ο κ. Κυριακού γνώριζε λεπτομερώς τα θέματα για το ρυμοτομικό σχέδιο και τα αιτήματα των επιχειρηματιών. Επισήμανε στον κ. Λιούπη πως θα προχωρήσει με τις υπηρεσίες του Υπουργείου τις απαραίτητες ενέργειες ή ακόμη και τις πιθανές νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες, πάντα σε συνεννόηση με τους όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Τέλος, αναφορικά με την έργων αναβάθμισης των υποδομών στις υφιστάμενες ΒΙ.ΠΕ, ο κ. Κυριακού επανέλαβε στον κ. Λιούπη τη θετική απάντηση του υπουργού, τονίζοντας ότι η ενίσχυσή τους θα προέλθει τόσο από προγράμματα που θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική Περίοδο 2021-2027 , αλλά από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΝΕΠ 2021-2025 (στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης).

"Αλιεύοντας" την είδηση