Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά εννέα ατόμων από τη δημοτική αρχή Μπέου
Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά εννέα ατόμων από τη δημοτική αρχή Μπέου

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά εννέα ατόμων από τη δημοτική αρχή Μπέου

Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες κατά των 9 αγωνιστών για το νερό από τη Δημοτική Αρχή Μπέου στο Βόλο ζητούν ο  Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών, Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών και η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται: “Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή και την μας στους 9 διωκόμενους αγωνιστές για το νερό στο Βόλο, οι οποίοι δικάζονται στις 4 Νοεμβρίου, μετά από μήνυση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και στελέχους της δημοτικής παράταξης Μπέου, Γ. Μουλά ότι δήθεν παρεμπόδισαν την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Οι 9 αγωνιστές οδηγούνται στο επειδή στις 27 Αυγούστου του 2018 «τόλμησαν» να ζητήσουν να πάρουν το λόγο ενεργοί πολίτες, για το μείζον ζήτημα της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλο).

Η δημοτική αρχή Μπέου προσπάθησε να βάλει λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ με διαδικασίες fasttrack. Απώτερος στόχος της δημοτικής αρχής ήταν να προχωρήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού. Στην ίδια γραμμή η δημοτική αρχή είχε επιδιώξει να παραχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτική εταιρία στις αρχές του κάτι που είχε προκαλέσει μαζικές και δυναμικές κινηματικές αντιδράσεις.

Στις 27 Αυγούστου του 2018, σε έκτακτη συνεδρίαση και πρωινή και εργάσιμη ώρα, η Δημοτική Αρχή Βόλου αρνήθηκε στους πολίτες το δημοκρατικό δικαίωμα του λόγου για το μέλλον του νερού. Επιστράτευσε μάλιστα ακόμη και «φουσκωτούς» για να επιβάλλει την πολιτική της.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στο καθαρό νερό στο Βόλο, τις Σταγιάτες του Πηλίου και οπουδήποτε αλλού.

Απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον των 9 αγωνιστών και καταγγέλλουμε την μηνύσεων κατά αγωνιστών των τοπικών περιβαλλοντικών κινημάτων στο Βόλο – η παρούσα είναι μία μόνο από τις μηνύσεις που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή Μπέου ενάντια σε κινήματα, δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που ασκούν κριτική.

Το καθαρό νερό δεν είναι εμπόρευμα! Είναι δικαίωμα όλων!”

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον ΟΛΒ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς #ΜαργαρίτηςΣχοινάς… - https://t.co/nQrNwaVaQW -

  • Ασφαλτοστρώσεις σε #Αργαλαστή και Άφησσο #Αργαλαστή #Άφησσος - https://t.co/LsNB98NAo8 -

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

"Αλιεύοντας" την είδηση