Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ν. Σοφιανός: Η νομιμοποίηση αμφισβητούμενων ιδιοκτησιών της Εκκλησίας είναι η βασική συμφωνία κυβέρνησης-αρχιεπισκόπου
Ν. Σοφιανός: Η νομιμοποίηση αμφισβητούμενων ιδιοκτησιών της Εκκλησίας είναι η βασική συμφωνία κυβέρνησης-αρχιεπισκόπου

Ν. Σοφιανός: Η νομιμοποίηση αμφισβητούμενων ιδιοκτησιών της Εκκλησίας είναι η βασική συμφωνία κυβέρνησης-αρχιεπισκόπου

H αναγνώριση ενός τεράστιου φακέλου ακινήτων αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας της Εκκλησίας είναι αυτό που επιτυγχάνεται μέσω τη συμφωνίας -Ιερώνυμου και όχι η των κληρικών που συζητείται ευρέως, επισήμανε ο μέλος της  Π.Γ. της Κ.Ε. τους ΚΚΕ, ο οποίος σήμερα στις επτά το απόγευμα μιλά σε εκδήλωση του ΚΚΕ στο Μεταξουργείο.

Ο κ. Σοφιανός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Βόλου τόνισε ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα dealτης κυβέρνησης -ΑΝΕΛ με τον αρχιεπίσκοπο, που κυρίως αφορά την αναγνώριση ενός τεράστιου φακέλου ακινήτων αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας της εκκλησίας και η αξιοποίησή του βέβαια σε συνεργασία, κυβέρνησης, εκκλησίας και ιδιωτικού κεφαλαίου. «Φυσικά έξω από αυτή τη συζήτηση βρίσκεται το πάγιο αίτημα του πλήρους διαχωρισμού του κράτους από την εκκλησία το οποίο και η κυβέρνηση όπως και η ΝΔ ούτε καν το ακουμπάνε και καλύπτουν τη συζήτηση αυτή με την περίφημη ουδετερότητα, μια καινούργια πατέντα συριζαίικη» επισήμανε. Επιπλέον τόνισε ότι δυστυχώς η όποια αντιπαράθεση στο διάλογο δεν εστιάζεται σε αυτές τις πλευρές αλλά μετατίθεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει και τους ιερείς και το μισθό των ιερέων με τις περίφημες 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο.

Μαύρη προπαγάνδα με την «έξοδο» από τα μνημόνια

Ο κ. Σοφιανός τόνισε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι προσχηματική καθώς η εποπτεία των θεσμών συνεχίζεται. «Για ποια έξοδο μιλάμε όταν τα ματωμένα πλεονάσματα με τα οποία κάνει παιχνίδι η κυβέρνηση, έχουν οδηγήσει 4,5 εκατομμύρια να είναι ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες , όταν έχουμε 1.700.000 κατασχέσεις λογαριασμών το 8μηνο του 2018. Πρόκειται για μία μαύρη προπαγάνδα. Παίζουν με την αγωνία, με την ανέχεια των πολιτών και αυτοί είναι που τους οδήγησαν εκεί. Είναι αποκαλυπτικά τα δημοσιεύματα για το πόσο έχουν χάσει από το πραγματικό εισόδημα οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι. Όταν έχει χαθεί το 40% του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, το να προσπαθεί η κυβέρνηση να κοροϊδέψει αυτόν τον κόσμο, υποτίθεται με περισσότερες δόσεις ή με μικρότερες εισφορές που οδηγούν σε ακόμα πιο μειωμένες συντάξεις, είναι μια γελοία κυριολεκτικά προπαγάνδα. Τα περί μοιράσματος του ματωμένου πλεονάσματος είναι μια πολιτική «θα σου δώσω ένα όταν συνεχίζω να σου παίρνω δέκα» και αυτό φάνηκε και από τα αναδρομικά, δηλαδή από την απόδοση με βάση δικαστικές αποφάσεις ποσών στα ειδικά μισθολόγια του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όταν η ίδια η κυβέρνηση παράλληλα ψήφισε παράγραφο άρθρου στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που λέει ότι μισθοί και συντάξεις θα παραμείνουν μειωμένοι και απλά θα πάρετε ένα εφάπαξ αλλά θα συνεχίσετε να ζείτε με μισθούς και συντάξεις που διαμορφώθηκαν τα χρόνια των μνημονίων».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση