Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ν. Παπαπέτρος: Να επιστρέψουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο Βόλο
Ν. Παπαπέτρος: Να επιστρέψουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο Βόλο

Ν. Παπαπέτρος: Να επιστρέψουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο Βόλο

Eκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητάς του και της νέας δημοτικής παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο», πραγματοποίησε  ο δικηγόρος Νίκος Παπαπέτρος  στο Ergon Showground στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Ήταν εκατοντάδες οι άνθρωποι που γέμισαν ασφυκτικά και άκουσαν τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου να ξεδιπλώνει τις πρώτες προγραμματικές σκέψεις του για την επόμενη μέρα της πόλης.

Τον Νίκο Παπαπέτρο προλόγισαν δυο επιφανείς προσωπικότητες της πόλης: ο καθηγητής Γιώργος Πετράκος, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, Ευριπίδης Ευλογημένος.

Ο κ. Πετράκος υπογράμμισε ότι, παρότι ο Βόλος είναι μια πόλη με φυσική ομορφιά και πλεονεκτήματα, το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της είναι κάτω από το μέσο όρο. Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται τόσο από τα χρόνια προβλήματα, όπως η έλλειψη υποδομών, η κλπ, αλλά και από διάφορες ζημιογόνους βλέψεις της νυν δημοτικής αρχής όπως η εγκατάσταση πλωτού σταθμού LNG. Ως εκ τούτου, χρειάζεται νέο παραγωγικό αφήγημα το οποίο θέλει και μπορεί να υλοποιήσει ο Νίκος Παπαπέτρος. Στο ίδιο ύφος κινήθηκε επίσης ο κ. Ευλογημένος μιλώντας για έναν νέο δήμαρχο ο οποίος θα μπορέσει να βγάλει την πόλη του Βόλου από το τέλμα “εργαζόμενος νυχθημερόν” Αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Νίκο Παπαπέτρο. Επιπλέον, αναγνώσθηκε χαιρετισμός του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστου Στρατηγόπουλου. Την εκδήλωση παρουσίασαν οι κυρίες Κίρκη Πατσιαντά και Μάρθα Κιουμουρτζίδου.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Παπαπέτρος μίλησε για μια πόλη που «πορεύεται χωρίς στόχους, χωρίς αναπτυξιακό προγραμματισμό, χωρίς οικιστικό σχεδιασμό, χωρίς πολιτιστική πρόταση. Ακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, χωρίς καν να τις κατανοεί». Ενώ υπογράμμισε ότι: «αισθάνομαι το βάρος του εγχειρήματος που αναλαμβάνω. Κι αυτό, γιατί δεσμεύομαι: πρώτον, να κάνω ό,τι περνάει απ' το χέρι μου ώστε ν' ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας και δεύτερον, να μη διαψευστούν οι ελπίδες της νέας γενιάς».

Σκληρή κριτική άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου στη νυν δημοτική αρχή επισημαίνοντας ότι ο Βόλος «έμεινε τραγικά πίσω, επειδή κάποιοι επέλεξαν ένα μοντέλο ανάπτυξης του θεαθήναι, φιλικό μεν σε ανώνυμους ξένους ποδοσφαιρικούς επισκέπτες, αφιλόξενο δε για τους πολίτες».

«Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε τον διάλογο, καταθέτοντας τις προτάσεις μας για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του τόπου μας καθώς και την ποιότητα ζωής μας», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Νίκος Παπαπέτρος θέτοντας εκτενώς τις προγραμματικές προτεραιότητες του δήμου:

Μία πόλη καθαρή, χωρίς ρύπους.
Μια πόλη με σοβαρή υποδομή δημόσιας υγείας.
Μία πράσινη πόλη.
Μια πόλη που ενισχύει την επιχειρηματική πρωτοβουλία και συμβάλλει στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Μια πόλη με βιώσιμο οικονομικό πλάνο ανάπτυξης που επενδύει στην καινοτομία, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες, τον πρωτογενή τομέα.
Μια πόλη με ισχυρό Πανεπιστήμιο ως οργανικό και ουσιώδες μέρος της.
Μια πόλη με κινητικότητα, χωρίς κυκλοφοριακό.
Μια πόλη με ποιότητα ζωής και υπηρεσίες δίπλα στον πολίτη.
Μια πόλη με δημόσια ΔΕΥΑΜΒ που θα προσφέρει φθηνό το αγαθό του νερού.
Μια πόλη προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρίες.
Μια πόλη που θα αξιοποιήσει τη δημοτική περιουσία σε όφελος των πολιτών.
Μια πόλη με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στο επίκεντρο.
Μια πόλη που θα κοιτάζει τις γειτονιές της όχι μόνο το κέντρο της πόλης.
Μια πόλη με διαφάνεια και λογοδοσία.

Καθαρές θέσεις για τα τρία κρίσιμα «επενδυτικά σχέδια» που αφορούν στο περιβάλλον είχε ο Νίκος Παπαπέτρος δηλώνοντας ξεκάθαρα αντίθετος στο ενδεχόμενο εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στον Βόλο με προσανατολισμό την παραγωγή καυσίμου (SRF) και λέγοντας συγκεκριμένα: «Δεν μπορούμε ν' αφήσουμε το Βόλο να γίνει η χωματερή της Ελλάδος». «Δεν θέλουμε να γίνει μονάδα αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, πλωτή ή μη πλωτή», σημείωσε για την πλατφόρμα LNG και συμπλήρωσε: «δεν θέλουμε ακόμη τη δημιουργία κλιβάνου–καμίνου καύσης των υπολειμμάτων του βιολογικού καθαρισμού, της λυμματολάσπης δηλαδή».

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο Νίκος Παπαπέτρου για το της ΔΕΥΑΜΒ: «Από θέση αρχής δεν συμφωνούμε με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό –αυτό δεν αμφισβητείται–, αλλά δεν έχει κανένα νόημα η ιδιωτική διαχείρισή του, αφού δεν είναι ανταγωνιστικό προϊόν και δεν υπάρχουν άλλοι πάροχοι διάθεσης νερού. Το πού οδηγεί η άκριτη ιδιωτικοποίηση το είδαμε και πρόσφατα με τον ΟΣΕ», είπε βάζοντας στο κάδρο τις πρόσφατες «λύσεις» που πρότεινε ο Δήμος και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ.

«Οι πόλεις που θα ξεχωρίσουν στο θα είναι εκείνες που θα μπορέσουν να σταθούν ανταγωνιστικά στο νέο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Δυστυχώς, σε αυτόν τον ανταγωνισμό, ο Βόλος τα τελευταία χρόνια χάνει καθημερινά έδαφος. Η προοπτική αυτή του Βόλου ανακόπηκε και αντιστράφηκε τα τελευταία χρόνια. Τα δικά μας έργα θα στοχεύουν στις υποδομές και στην ανάπτυξη της πόλης και όχι στη βιτρίνα αυτής», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου σχετικά με την πόλη που οραματίζεται. Και κατέληξε λέγοντας: «Όταν έγινε γνωστή η προσπάθειά μας, το πρώτο που ακούγαμε απ' όλους ήταν: «Πού πάτε να μπλέξετε μ' αυτούς;». Το σίγουρο είναι ότι αυτοί θα μπλέξουν μ' εμάς και όχι εμείς μ' αυτούς. Και στο τέλος η πόλη θα ξεμπλέξει. Εγώ άκουσα το δικό σας κάλεσμα. Και ανταποκρίθηκα σ' αυτό. Και δεσμεύομαι να τηρήσω την υπόσχεσή μου, ακούγοντας τις προτάσεις σας και ευρισκόμενος σε συνεχή διάλογο με εσάς και με όλους τους αρμόδιους φορείς που έχουν λόγο για την ανάδειξη της πόλης. Μαζί όλοι θα δημιουργήσουμε τη συμμαχία για την αλλαγή στον Βόλο. Και σ' αυτόν τον αγώνα χρειάζονται όλοι, μπαρουτοκαπνισμένοι και άκαπνοι».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δημότες του Βόλου μεταξύ των οποίων οι πρώην δήμαρχοι Βόλου Πιτσιώρης Δημήτρης και Πάνος Σκοτινιώτης, ο πρώην δήμαρχος ς Κοντορίζος Βασίλης, ο πρώην ς και πρώην δήμαρχος Ιωλκού Μουτσινάς Πάρις, ο αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Μπάμπης Ζάχος, οι βουλευτές Αλέξανδρος και Κατερίνα , οι υποψήφιοι βουλευτές Ματθαίος , Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Νίκος Τζούμας, Θάλεια Στάχτου, Απόστολος Καναβός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου Θανάσης Ακρίβος, Λεωνίδας Μαυρογιάννης, Στέργιος Φάτσης, Ιάσονας Αποστολάκης, Ελένη Παπαθανασίου.
Επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και πολλοί άλλοι επιφανείς πολίτες του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση