Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ν. Οικονόμου: «Μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία για να κλείσει η μαύρη σελίδα – Η παράταξη πρωταγωνιστής στις εξελίξεις»
Ν. Οικονόμου: «Μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία για να κλείσει η μαύρη σελίδα – Η παράταξη πρωταγωνιστής στις εξελίξεις»

Ν. Οικονόμου: «Μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία για να κλείσει η μαύρη σελίδα – Η παράταξη πρωταγωνιστής στις εξελίξεις»

Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση της Επιλογής Ευθύνης

Σε ουσιαστική πολιτική συζήτηση εξελίχθηκε η χθεσινή () συγκέντρωση της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», που πραγματοποιήθηκε, με  συμμετοχή φίλων, στην αίθουσα του FORUM. Στην εκδήλωση έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας της παράταξης.

Τη δραματική οπισθοδρόμηση του Δήμου και της πόλης με την παρούσα δημοτική αρχή και την αναγκαιότητα για μια μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία, που θα κλείσει τη μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης, επισήμανε στην εισήγησή της η επικεφαλής, Ν. Οικονόμου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει. Υπάρχει, βέβαια, ακόμη πολύς δρόμος και τις αποφάσεις μας θα τις πάρουμε στον κατάλληλο χρόνο, συνεκτιμώντας όλα τα , συλλογικά και με αίσθημα ευθύνης. Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για συνεργασία με άλλες παρατάξεις, συλλογικότητες, πρόσωπα, νέους ανθρώπους, που έχουν κρατήσει όλο αυτό το διάστημα συνεπή στάση απέναντι στη δημοτική αρχή.

Στόχος μας δεν θα είναι να μοιράσουμε ρόλους, αλλά να υλοποιήσουμε σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις για την πόλη και τον Δήμο. Προσωπικές στρατηγικές και διαγκωνισμοί δεν χωρούν. Θα είναι μια συλλογική προσπάθεια για το μέλλον του Δήμου, χωρίς κομματικές, ιδεολογικές ή, ακόμα χειρότερα, προσωπικές στοχεύσεις, αγκυλώσεις και περιχαρακώσεις.

Οφείλουμε να βαδίσουμε με τον κώδικα αρχών και αξιών που διακρίνει την παράταξή μας. Το μείζον είναι οι συνεργασίες, η διάνοιξη διαύλων επικοινωνίας με όλες τις υγιείς δυνάμεις, ενώ η συζήτηση για το πρόσωπο που θα ηγηθεί, ακολουθεί». Αναφερόμενη, δε, στην κοινωνική επιρροή και τη δυναμική της παράταξης, δήλωσε: «Η παράταξή μας θα είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος στις εξελίξεις. Δεν θα γίνουμε προσάρτημα κανενός!»

Συγκρίνοντας το έργο που επιτελέστηκε, αυτά τα τριάμισι χρόνια, με το έργο της διοίκησης Σκοτινιώτη, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή οδήγησε τον Δήμο στην παρακμή, με την ανικανότητα και την πολιτική της φαυλότητα. Αν η της ήταν χρονικά ίδια με τη της  προηγούμενης, που σημαίνει ότι θα τελείωνε τώρα – επεσήμανε χαρακτηριστικά-  θα είχε να παρουσιάσει έναν θλιβερό απολογισμό.

Χαμένη στη δική της πραγματικότητα, είναι απούσα από κάθε μεγάλο θέμα που αφορά στην πόλη, ενώ η δραστηριότητά της εξαντλείται σε τρέχοντα μικροέργα και σε μια θηριώδη προπαγάνδα. Δεν υπάρχει προηγούμενο δημοτικής αρχής που επί τριάμισι χρόνια να μην έχει καταφέρει να ξεκινήσει ούτε ένα έργο από πόρους του ΕΣΠΑ, παρότι μάλιστα βρήκε έτοιμο σχεδιασμό και μελέτες. Το χειρότερο είναι ότι προκαλεί ρήγμα στην κοινωνική συνοχή, με τον εκφασισμό, τον διχασμό και τα αρνητικά πρότυπα που καλλιεργεί στην τοπική κοινωνία.

Η κα. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στη μαχητική, υπεύθυνη και γόνιμη αντιπολίτευση που ασκεί η παράταξη, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις της, όλο αυτό το διάστημα, ξεπερνούν τις διακόσιες, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών, τη δημοκρατία και τη θεσμική λειτουργία του Δήμου και των οργάνων του. Καλώντας τους φίλους της παράταξης να συμβάλουν στην προσπάθεια, δήλωσε ότι όλοι πλέον γνωρίζουν τι συμβαίνει και «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να συμπράττει με αυτούς που καταρρακώνουν την πόλη και την ιστορία της  και  να «ξεπλένει», με τη στήριξη, τη σιωπή ή τη «μυωπία» του, το πιο συστημικό και ολοκληρωτικής αντίληψης καθεστώς που γνώρισε ποτέ η πόλη».

Τον λόγο πήραν, επίσης, πολλοί παριστάμενοι και οι τοποθετήσεις όλων συνέκλιναν στην αναγκαιότητα για συνεργασίες και διεύρυνση. Αποφασίστηκε, ακόμη, σε κλίμα αυτοπεποίθησης, η συγκρότηση Επιτροπής της παράταξης, η οποία θα αναλάβει στο εξής συντεταγμένα τη διαχείριση των διεργασιών προς την πορεία για τις επόμενες δημοτικές .

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας.

Τυχερός αναδείχθηκε ο  Λεωνίδας Αναστασίου, που κέρδισε ως δώρο το βιβλίο του H. Muller «Τι είναι ο λαϊκισμός;».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι πρώην δήμαρχοι, Π. Σκοτινιώτης και Β. Κοντορίζος, ο πρώην Νομάρχης, Α. Παπατόλιας, οι της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», Ι. Αποστολάκης και Φ. Κοκκινάκη, ο γραμματέας της Ν.Ε. , Γ. Σακκόπουλος, η γραμματέας της Δ.Ο. Βόλου του , Ι. Καραμαργιού και πολλά στελέχη του κόμματος, οι  Α. Παπαδούλης και Θ. Κανελλής από το , ο πρόεδρος του Ν. Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, Φ. Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Μ. Σολομών, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της «Επιλογής Ευθύνης», πρώην αντιδήμαρχοι και και  φίλοι της παράταξης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση