Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κατά Αχ. Μπέου
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κατά Αχ. Μπέου

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κατά Αχ. Μπέου

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την φασίζουσας νοοτροπίας επίθεση του Δημάρχου Αχ. Μπέου, στα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας” , αναφέρει  του γραφείου τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Όπως τονίζεται «η στοχοποίησή τους με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και η αναφορά σε περιθωριο όσων εκφέρουν πολιτικό λόγο, βάλλουν εναντίον των ακαδημαϊκών ελευθεριών και της ακαδημαϊκής κοινότητας συνολικά και πρέπει να αποδοκιμαστούν σε όλους τους τόνους από τον δημοκρατικό κόσμο της πόλης.

Σε μια περίοδο που το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης της ς Μητσοτάκη, η οποία υλοποιείται με τη θεσμοποίηση πρωτοφανών για τα ευρωπαϊκά μηχανισμών καταστολής, όπως το πανεπιστημιακό σώμα της Ε και το Πειθαρχικό Δίκαιο, και με το προωθούμενο κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, η Δημοτική Αρχή επιλέγει να τοποθετηθεί με ακροδεξιά .

Αφού απέρριψε ψήφισμα στήριξης του Πανεπιστημίου ενάντια στο νομο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος συμβάλλει ανοιχτά στην εκστρατεία δυσφήμισης του ακαδημαϊκού χώρου που εξελίσσεται, με σκοπό την εφαρμογή των παραπάνω πολιτικών, που στρέφονται ενάντια στη νέα γενιά, στη δημόσια και ν Παιδεία, αλλά και απέναντι στο συμφέρον της ίδιας της πόλης. Καλούμε τα κόμματα και τους φορείς της πόλης να καταγγείλουν το αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Αχ. Μπέου».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση