Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μορφή κινητοποιήσεων αποφασίζει η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό
Μορφή κινητοποιήσεων αποφασίζει η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό

Μορφή κινητοποιήσεων αποφασίζει η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό

Τη Δημοτική Αρχή κι τις προθέσεις της ν προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του νερού, κατηγορεί η για το νερό μετά την για ιδιωτικοποίηση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

«Τέλειωσαν τα ψέματα της δημοτικής αρχής περί προστασίας του νερού ως κοινό αγαθό. Απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ, με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης και της συνς δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (), θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας που ξεκίνησε τον ενάρη του 2012», αναφέρεται σε .

Η Κίνηση Πολιτών καλεί συλλογικότητες και άτομα που επιθυμούν να αγωνιστούν ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού, μεθαύριο Τετάρτη 1/2/ και ώρα 7:00μμ, στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (παραλία Βόλου) για να συζητήσουν και να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Κίνηση τονίζει ότι το ξεπούλημα ήταν αναμενόμενη εξέλιξη μετά από μια σειρά μεθοδεύσεων, από την πρώτη κιόλας μέρα του Καλλικρατικού δήμου, όπως:

  • η εγκατάλειψη των δικτύων και των δεξαμενών νερού στην πόλη και τα χωριά στο έλεος της φθοράς και της μόλυνσης.
  • η πολιτική υπερτιμολόγησης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ.

  • η σκόπιμη των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ και η συνεπακόλουθη αγανάκτηση και ανυποληψία από την πλευρά των δημοτών.

  • η άρνηση διαλόγου με τους κατοίκους της περιφέρειας, ιδιαίτερα του ορεινού όγκου.

  • η συστηματική υποβάθμιση του πηγαίου πόσιμου νερού στα χωριά του Πηλίου.

  • Η υφαρπαγή της άρδευσης από τις τοπικές κοινωνίες και η επιχειρούμενη μεταφορά της στην ανίκανη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της δραστηριότητας, ΔΕΥΑΜΒ.

  • Η με εκβιασμούς επιχειρούμενη καταγραφή όσων δημοτών αρδεύουν.

    • η χρήση αστυνομικής και δικαστικής καταστολής εναντίον όσων υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού.
  • Η επιστράτευση με τον μανδύα του πολίτη του Βόλου παράγοντα στο χώρο της ιδιωτικοποίησης των νερών και χρησιμοποίηση του στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση