Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Μονοπάτια μήκους 122 χλμ στον Δήμο Βόλου συντηρούνται  και αναδεικνύονται
Μονοπάτια μήκους 122 χλμ στον Δήμο Βόλου συντηρούνται  και αναδεικνύονται

Μονοπάτια μήκους 122 χλμ στον Δήμο Βόλου συντηρούνται  και αναδεικνύονται

 Με από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εικοσιένα συνολικού μήκους 122 χλμ. συντηρούνται  και αναδεικνύονται με από το   του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

O Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την για τη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση, ανάδειξη και σήμανση πεζοπορικών διαδρομών () του Δήμου Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 217.000 ευρώ. Δικαιούχος και υλοποίησης του έργου είναι ο Βόλου.

“Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο,  την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  τον πρόεδρο και τους εργαζομένους της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου .Ε (Ε..Π Α.Ε) επενδύουμε στην ανάδειξη και συντήρηση 21 διαδρομών” δηλώνει ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η σημασία του περιπατητικού τουρισμού είναι μεγάλη καθώς αποτελεί τη δημοφιλέστερη μορφή αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου. Με στρατηγικό σχεδιασμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ο περιπατητικός τουρισμός αποτελεί μια ιδιαίτερη εναλλακτική μορφή ενώ η ανάπτυξή του συμβάλλει στην επιτάχυνση της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Το έργο

Το έργο περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης σε ένα δίκτυο 21 διαδρομών, συνολικού μήκους 121 χιλιομέτρων, στο Δήμο Βόλου. Οι διαδρομές αποτελούνται από 65 χιλιόμετρα μονοπατιών, 31 χιλιόμετρα χωματόδρομου και 26 επιστρωμένων δρόμων.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν:

 

) Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της βατότητας

 • Διαπλάτυνση και καθαρισμός των μονοπατιών από θάμνους, κλαδιά, χόρτα σε πλάτος 2 μέτρων, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η διέλευση πεζοπόρων χωρίς εμπόδια.
 • Άρση των καταπτώσεων χωμάτων, λίθων και κορμών δένδρων κατά μήκος των μονοπατιών αποκαθιστώντας την ομαλότητα διέλευσης αυτών όπου χρειάζεται.
 • Κατασκευή λιθόστρωσης και πέτρινων σκαλοπατιών σε σημεία που χρειάζεται να δημιουργηθεί πιο ομαλή κλίση για την άνετη διέλευση των περιπατητών.
 • Κατασκευή νέας κινητής ξύλινης γέφυρας σε σημεία που προϋπάρχει και σε ρέματα καθώς και τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για την ασφαλή διέλευση των πεζοπόρων.
 • Κατασκευή αναλημματικού τοίχου από ξηρολιθοδομή ανάντι του μονοπατιού προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές καταπτώσεις.

Β) Σήμανση

Θα γίνει σήμανση των μονοπατιών με ειδικές πινακίδες οι οποίες θα δείχνουν την διαδρομή, θα επισημαίνουν τα ενδιαφέροντα σημεία και τοποθεσίες και θα παρέχουν κάθε πληροφορία που κρίνεται απαραίτητο να δοθεί στον επισκέπτη.

 • Κατασκευή πινακίδας Κατεύθυνσης (επιβεβαιωτικό σημάδι)
 • Κατασκευή πινακίδας Κατεύθυνσης σε πάσσαλο (επιβεβαιωτικό σημάδι)
 • Κατασκευή πινακίδας Κατεύθυνσης
 • Κατασκευή πινακίδας Διαδρομής
 • Κατασκευή πινακίδας Περιοχής

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

 • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

 • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση