Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μονοδρόμηση τμημάτων των οδών Ζάχου & Καραμπατζάκη
Μονοδρόμηση τμημάτων των οδών Ζάχου & Καραμπατζάκη

Μονοδρόμηση τμημάτων των οδών Ζάχου & Καραμπατζάκη

Ωστόσο, μέσω διαδοχικών παρεμβάσεων που συντελέστηκαν από την πλευρά της Νέας Ιωνίας, κατά τη χρονική περίοδο στην οποία η Ν. Ιωνία και ο Βόλος αποτελούσαν διαφορετικές δημοτικές οντότητες, διαμορφώθηκε η ακόλουθη κατάσταση:

– η οδός Ζάχου αποτελεί μονόδρομο που ξεκινά πριν από την διασταύρωση Λαμπράκη / με την οδό Αθηνών, έως και την οδό Παπαδιαμάντη / Φιλαδελφείας / διάβαση Ο.Σ.Ε.

– η οδός Ζάχου αποτελεί μονόδρομο από την οδό Παπαδιαμάντη έως την οδό / Ειρήνης – η οδός Ζάχου λειτουργεί αμφίδρομα από την οδό έως την οδό Επτά Πλατανίων / Αναπαύσεως

– η οδός Ζάχου λειτουργεί αμφίδρομα από την οδό Επτά Πλατανίων έως την οδό Μυρμιδόνων, πριν από τον κόμβο της Περιφερειακής οδού.

– η οδός λειτουργεί αμφίδρομα αμέσως μετά τον κόμβο της Περιφερειακής οδού έως την οδό Σινώπης

– η οδός λειτουργεί ως οδός ηπίας (τμηματικά μονοδρομημένη), από την οδό Σινώπης έως την οδό Αναπαύσεως

– η οδός Καραμπατζάκη λειτουργεί ως οδός ηπίας , (τμηματικά μονοδρομημένη) από την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Νικομήδειας

– η οδός Καραμπατζάκη έχει διαμορφωθεί ως πεζόδρομος, από την οδό Νικομήδειας έως την οδό Καισάρειας

– η οδός Καραμπατζάκη λειτουργεί ως οδός ηπίας κυκλοφορίας, (τμηματικά μονοδρομημένη) από την οδό Καισάρειας έως την οδό Πηγών

– η οδός Καραμπατζάκη έχει διαμορφωθεί ως πεζόδρομος, από την οδό Πηγών έως την οδό Ειρήνης (φωτό 10). – η οδός Καραμπατζάκη αποτελεί μονόδρομο από την οδό Ειρήνης έως την οδό Φιλαδελφείας / Παπαδιαμάντη / διάβαση Ο.Σ.Ε.

– η οδός Αλαμάνας (προέκταση οδού Καραμπατζάκη) αποτελεί μονόδρομο από την ισόπεδη διάβαση Ο.Σ.Ε. έως την οδό Καρατζά

– η οδός Νεαπόλεως (προέκταση οδού Αλαμάνας) αποτελεί μονόδρομο από την οδό Καρατζά έως την οδό .

Το συνολικό μήκος των παρόχθιων οδικών τμημάτων είναι 2,5 + 2,5 χιλιόμετρα (φωτό 14). Σημειώνεται πως για την πλήρη σύνδεση και συναρμογή των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου με τον κόμβο της Περιφερειακής οδού απαιτείται η υλοποίηση απλών τεχνικών έργων.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνεται η διερεύνηση αποκατάστασης της προβλεπόμενης από τη Γ.Μ.Μ.Κ. λειτουργίας του κυκλοφοριακού ζεύγους Ζάχου – Καραμπατζάκη, με στόχο την αποφόρτιση των υπολοίπων οδικών αξόνων της πόλης και τη δικαιότερη κατανομή φόρτων ανάμεσα στην οδό Ζάχου και την οδό Καραμπατζάκη.

Η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας εισηγείται, εφόσον αυτό είναι εφικτό και επιθυμητό, απαιτούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Η οδός Ζάχου να μονοδρομηθεί από την οδό 2ας Νοεμβρίου έως τον κόμβο της Περιφερειακής Οδού, με φορά από νότο προς βορειοανατολικά.

– Η οδός Καραμπατζάκη να μονοδρομηθεί από τον κόμβο την Περιφερειακής Οδού έως την οδό Ειρήνης, με φορά από βορρά προς νοτιοδυτικά.

– Η στάθμευση των οχημάτων θα πραγματοποιείται παρά το δεξιό ως προς την κίνηση των οχημάτων κράσπεδο, όπου τα γεωμετρικά στοιχεία το επιτρέπουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση