Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Μονοδρόμηση τμημάτων των οδών Ζάχου & Καραμπατζάκη
Μονοδρόμηση τμημάτων των οδών Ζάχου & Καραμπατζάκη

Μονοδρόμηση τμημάτων των οδών Ζάχου & Καραμπατζάκη

H μονοδρόμηση τμημάτων των οδών Ζάχου & Καραμπατζάκη τίθεται προς έγκριση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 13.30. Με βάση την εισήγηση της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας η οδός Ζάχου θα μονοδρομηθεί από την οδό 2ας Νοεμβρίου έως τον κόμβο της Περιφερειακής Οδού, με φορά από νότο προς βορειοανατολικά και η οδός Καραμπατζάκη θα μονοδρομηθεί από τον κόμβο την Περιφερειακής Οδού έως την οδό Ειρήνης, με φορά από βορρά προς νοτιοδυτικά.

Σύμφωνα με τη Γενική Μελέτη Μεταφορών & Κυκλοφορίας για το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, οι παρόχθιοι του χειμάρρου Κραυσίδωνα οδοί Ζάχου και Καραμπατζάκη / Αλαμάνας / Νεαπόλεως, προβλέπεται να λειτουργούν ως κυκλοφοριακό «ζεύγος» που συνδέει τις οδούς Αθηνών και Λαρίσης με την Περιφερειακή Οδό.

Ωστόσο, μέσω διαδοχικών παρεμβάσεων που συντελέστηκαν από την πλευρά της Νέας Ιωνίας, κατά τη χρονική περίοδο στην οποία η Ν. Ιωνία και ο Βόλος αποτελούσαν διαφορετικές δημοτικές οντότητες, διαμορφώθηκε η ακόλουθη κατάσταση:

– η οδός Ζάχου αποτελεί μονόδρομο που ξεκινά πριν από την διασταύρωση Λαμπράκη / Λαρίσης με την οδό Αθηνών, έως και την οδό Παπαδιαμάντη / Φιλαδελφείας / διάβαση Ο.Σ.Ε.

– η οδός Ζάχου αποτελεί μονόδρομο από την οδό Παπαδιαμάντη έως την οδό 2ας Νοεμβρίου / Ειρήνης – η οδός Ζάχου λειτουργεί αμφίδρομα από την οδό 2ας Νοεμβρίου έως την οδό Επτά Πλατανίων / Αναπαύσεως

– η οδός Ζάχου λειτουργεί αμφίδρομα από την οδό Επτά Πλατανίων έως την οδό Μυρμιδόνων, πριν από τον κόμβο της Περιφερειακής οδού.

– η οδός Καραμπατζάκη λειτουργεί αμφίδρομα αμέσως μετά τον κόμβο της Περιφερειακής οδού έως την οδό Σινώπης

– η οδός Καραμπατζάκη λειτουργεί ως οδός ηπίας κυκλοφορίας (τμηματικά μονοδρομημένη), από την οδό Σινώπης έως την οδό Αναπαύσεως

– η οδός Καραμπατζάκη λειτουργεί ως οδός ηπίας κυκλοφορίας, (τμηματικά μονοδρομημένη) από την οδό Αναπαύσεως έως την οδό Νικομήδειας

– η οδός Καραμπατζάκη έχει διαμορφωθεί ως πεζόδρομος, από την οδό Νικομήδειας έως την οδό Καισάρειας

– η οδός Καραμπατζάκη λειτουργεί ως οδός ηπίας κυκλοφορίας, (τμηματικά μονοδρομημένη) από την οδό Καισάρειας έως την οδό Πηγών

– η οδός Καραμπατζάκη έχει διαμορφωθεί ως πεζόδρομος, από την οδό Πηγών έως την οδό Ειρήνης (φωτό 10). – η οδός Καραμπατζάκη αποτελεί μονόδρομο από την οδό Ειρήνης έως την οδό Φιλαδελφείας / Παπαδιαμάντη / διάβαση Ο.Σ.Ε.

– η οδός Αλαμάνας (προέκταση οδού Καραμπατζάκη) αποτελεί μονόδρομο από την ισόπεδη διάβαση Ο.Σ.Ε. έως την οδό Καρατζά

– η οδός Νεαπόλεως (προέκταση οδού Αλαμάνας) αποτελεί μονόδρομο από την οδό Καρατζά έως την οδό Λαρίσης .

Το συνολικό μήκος των παρόχθιων οδικών τμημάτων είναι 2,5 + 2,5 χιλιόμετρα (φωτό 14). Σημειώνεται πως για την πλήρη σύνδεση και συναρμογή των οδών Καραμπατζάκη και Ζάχου με τον κόμβο της Περιφερειακής οδού απαιτείται η υλοποίηση απλών τεχνικών έργων.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνεται η διερεύνηση αποκατάστασης της προβλεπόμενης από τη Γ.Μ.Μ.Κ. λειτουργίας του κυκλοφοριακού ζεύγους Ζάχου – Καραμπατζάκη, με στόχο την αποφόρτιση των υπολοίπων οδικών αξόνων της πόλης και τη δικαιότερη κατανομή φόρτων ανάμεσα στην οδό Ζάχου και την οδό Καραμπατζάκη.

Η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας εισηγείται, εφόσον αυτό είναι εφικτό και επιθυμητό, απαιτούνται οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Η οδός Ζάχου να μονοδρομηθεί από την οδό 2ας Νοεμβρίου έως τον κόμβο της Περιφερειακής Οδού, με φορά από νότο προς βορειοανατολικά.

– Η οδός Καραμπατζάκη να μονοδρομηθεί από τον κόμβο την Περιφερειακής Οδού έως την οδό Ειρήνης, με φορά από βορρά προς νοτιοδυτικά.

– Η στάθμευση των οχημάτων θα πραγματοποιείται παρά το δεξιό ως προς την κίνηση των οχημάτων κράσπεδο, όπου τα γεωμετρικά στοιχεία το επιτρέπουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίτιμη διδάκτορα αναγορεύει το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας την Ξένια Καλογεροπούλου - https://t.co/Viz6TUiYeU… -

  • Μενδώνη για Γλυπτά Παρθενώνα: Διά της διπλωματικής οδού θα αναζητηθούν οι ημερομηνίες συνομιλιών με τη Βρετανία… - https://t.co/uXNlHjIpAw -

  • #Δάκης: Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής #Δάκης - https://t.co/mLTpBxAd5Z -

"Αλιεύοντας" την είδηση